Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostium secundum u niemowlaka

lilka11333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Szukam wiedzy na podany temat oraz kontaktu z ludźmi z podobnym problemem. Wczoraj zdiognozowano u mojej córeczki ostium secundum z niedomykalnością zastawki trójdzielnej. Jesteśmy dopiero po echu serca, mamy dostac skierowanie do poradni kardiologicznej na Prokocimiu, na szczęście mieszkamy w Krakowie i mamy naprawdę blisko. Czekam na kontakt z lekarzem pediatrą mojej małej, ale póki co chce sie uspokoic, wiem ze jest to wyleczalne w 100% metodą przeskórną i właśnie szukam osób które zostały poddane tej metodzie i zostały wyleczone. Na czym polega dokładnie zabieg i czy jest niebezpieczny? Jak sie ta wada ma do wagi? Moja córcia strasznie ostatnio źle przybiera na wadzę, słyszałam ze ta wada ma na to wpływ, ale jaka to dokładnie zależność? Co z rozwojem ruchowym, fizycznym? Na szczęście córka dobrze sie narazie rozwija, ale chce wiedziec, na co powinnam sie w przyszłości nastawić? Jak z infekcjami, czy faktycznie osoby z tą wadą są tak na nie narażone? zwłaszcza na te płucne? Słyszałam ze dłużej sie z nich wychodzi:( Dziekuję za ewentualne odpowiedzi