Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tępy ból głowy po prawej stronie

Gość Martina25

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku lat borykam się z dziwnym bólem głowy, raz zanika na długi czas później wraca ze wzmożoną siłą. Jest to ból uciskowy wysoko nad uchem który może trwać od kilku sekund do kilku minut. Gdy następuje ból zaczyna promieniować po prawej stronie głowy, przyciągając ją do ramienia, wydaje mi się że to reakcja obronna poprzez dociśnięcie głowy do czegoś lub położeniu jej. Robi mi się wtedy bardzo gorąco, czuję rozlewające się ciepło w czaszce od miejsca bólu, wtedy robi mi się słabo, niedobrze mi, muszę się natychmiast o coś oprzeć lub usiąść. Raz tylko zdarzyła mi się sytuacja osunięcia na ziemię. Tłumaczę sobie to wszystko wysokim stresem i pracą którą wykonuję. Czy to może być nerwica, migrena a może coś poważniejszego?

Idź do neurologa,zrobi odpowiednie badania i się okaże. Nie wiem ilee masz lat.Ale moja znajoma- ok,. 60 lat- też miała coś takiego,że głowę jej czasem wykrzywiało tak,że dotykała prawie do ramienia.Poszła do neurologa ,skierował ją do szpitala i wyszło,że ma Parkinsona.Już z 5 lat temu była ta diagnoza i jak na razie ma się dobrze nic sie nie pogarsza.Jak ją widzę przez okno jak idzie, to wydaje mi się ,że jest nawet dużo lepiej.Jednak nie wiem czy ją też bolała ta głowa czy nie.