Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość xDawidx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 lat, i gdzies około od 3 lat z przerwami męczą mnie różne objawy. A więc rozpoczeło się to wszystko od tego że było mi zimno zakładałem na siebie kurtkę w domu przy 22 stopniach ale nic to nie dawało a kiedy sie rozebrałem robiło sie ciepło i miałem uderzenia gorąca, również w tym samym czasie miałem problem ze skórą głowy gdzie mi schodziła płatami i strasznie mi wypadały włosy i dalej wypadją, od jakiegos roku mam problem kiedy wstaje szybciej mam zawroty głowy i ból w sercu i tak jakby uderzenia gorąca juz to staje sie męczące. Gdzies okolo od pół roku doszły mi objawy takie jak ból głowy praktycznie nie przerwany a kiedy dotknę skory glowy to ból sie nasila dodam ze jak budze sie rano to bólu nie czuję dopiero pozniej się nasila. Robiłem badania krwi z pół roku temu wszystko bylo w porządku oprócz glukozy pokazało że mam 125 , robiłem również holtera i tez niby wszystko ok, byłem u neurologa ktory przypisał mi leki na migrenę i tak troche odczułem ulgę ale tylko chwilowo, nie wiem co to moze wiec pisze do was z góry dzięki za odpowiedzi :)

Witaj Tak na szybko co mi przychodzi do głowy to Problemy z tarczyca mogą powodować uczucie zimna i gorąca na przemian ale też problemy z suchą skóra. Generalnie to przy niedoczynności wszystkie procesy w organizmie zwalniają a przy nadczynności przyspieszają.Ten gorąc to może być jakaś infekcja lub stan zapalny w organizmie (czy zęby zdrowe?) Czy gorączkujesz?

Dziękuje za odpowiedz , a więc będę musiał zrobić jeszcze raz morfologię i może dowiem się czy wszystko jest w porządku , z nawiązaniem do zębów to mam kilka do naprawienia być może to jest przyczyną , co do gorączki to nie gorączkuję , myślę że jutro zacznę działać i pójdę na wyniki , jak już będę wiedział co i jak to się podzielę informacjami i może uda się rozwiązać razem problem.

Na tarczycę nie robi się tylko morfologii.Musisz zrobić takie badaniakrwi: TSH,elektrolity [na to da skierowanie lekarz ogólny.] Poza tym trzeba zapłacić za bad.Ft4 i ft3 oraz parathormon.Wtedy jest komlet badań na tarczycę z wynikiem oczywi ście do lekarza,bo może będzie potrzebne USG tarczycy.Tarczyca wywołuje dziwne objawy: może byc słabość, uczucie zimna i gorąca, sucha skóra,labilnośc emocjonalna,a najgorsze jest brak siły fizycznej.Oczywiście nie wszystkie te objawy muszą być u kazżdego,ale te są najczęściej