Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy aby na pewno nerwica ?

Gość aaaaps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 31 maja mam codziennie dziwne objawy. Zaczęło się od tego że poczułam gule w gardle, zaczęło mi być słabo, nie mogłam nic pić, zaczęłam dretwiec, miałam przyspieszoną akcje serca. Później jechałam do szkoły i znów zaczęłam cała dretwiec, od stóp, do głowy, sciskała mi sie szczęka. Później dostałam ataku w wakacje, płakałam , dusilo mnie, ciśnienie miałam 130/90 , leki na uspokojenie nie działały, które podali mi na sorze. Miałam tam konsultację psychiatryczną bo na wejściu stwierdzili że mam atak paniki. Biorę lek, raz jest lepieej a raz gorzej, miałam robione 8 razy ekg, kilka razy badania krwi, osłuchowo zawsze w porządku bez żadnych szmerów. Podam wam moje objawy: -gula w gardle, której juz nie czuję -codziennie duszności, brak tchu -zawroty głowy -strach przed jedzeniem (bo jedzenie stawalo mi w gardle ) -uczucie flegmy w gardle którą chcę ciągle wypluwac i czasem mi po niej słabo -ból w klatce piersiowej -kłucie w sercu - w wakajce bałam sie wychodzić z domu bo balam sie takiego ataku -bałam się też spać -wyszukiwanie sobie różnych chorób -ciągłe chodzennie do lekarza rodzinnego Czy to mogą być objawy nerwicy ?

Witaj Objawów podajesz sporo ale skoro mówisz że czasami nie możesz przełknąć jedzenia to jak dla mnie powód może być po stronie źle leczonych lub źle oczyszczonych zębów.To jest jakaś plaga w Polsce te fuszerki które wyprawiają dentyśći w ramach NFZ. Proponuje zakupić nić dentystyczną (choć taka do szycia z nylonu też może się nadawać)i co najmniej 40 % alkohol,zanużyć nić i wyczyścić wszystkie możliwe przestrzenie miedzy zębowe,chodzi tu o coś podobnego do zabiegu kiretażu u dentysty.To by dopiero było gdyby ludzie się dowiedzieli że większość nerwic to bakterie w jamie ustnej

Witaj AAAPS :) Miło mi powitać Cię w swojej grupie Gniewku :) Nazwałam Cie tak, poniewaz jestem przekonana w 99%, ze rowniez cierpisz na nerwice lekowa. Wszystkie objawy jakie opisalas ja rowniez przezywalam. Niewytlumaczalny, strach, lek, ktory bierze sie z nikad. Dodatkowo bardzi czeste strach przed wyjsciem z domu, bo znow mi sie przydarzy. Tzw agorafobia, jak najbardziej laczona z nerwica lekowa. Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieje, ze pozostaniemy w kontakcie :) Blanka27

Witam.Ja męczę się ze swoimi dolegliwościami od września 2013.Zaczęło się od ataku przed komputerem,siedziałem i nagle zrobiło mi się słabo prawie spadłem z krzesła.Moje ciało całe zdrętwiało policzki i usta zaczęły mi drżeć palce same się zaciskały i mdlałem ale nie do końca.Czułem straszną suchość w gardle,wypiłem chyba dwa litry wody i nic.W końcu pojechałem na pogotowie gdzie dostałem kroplówkę z elektrolitami i przeszło na dwa dni.Ale niestety pojawiły się inne dolegliwości takie jak ból z tyłu głowy,przelewanie w brzuchu,drętwienie lewej strony ciała(przeważnie lewy policzek),uczucie zimna i ciepła w różnych miejscach na ciele,ucisk w mostku i gardle,drżenie i osłabienie kończyn,nerwobóle,kołatania serca.Miałem robione dużo badań tk głowy,rezonans i tk kręgosłupa lędźwiowego(dyskopatia),rtg szyi(spłycona lordoza szyjna),kolonoskopia(zespół jelita drażliwego),gastroskopia(refluks),ekg x5,krew w kierunku tarczycy i elektrolitów.Poza dolegliwościami w nawiasach nic nie znaleziono.Dziś z najbardziej dokucza mi osłabienie w pracy po 2-3 godzinach robię się słaby,nogi mam jak z waty i jestem blady jak ściana.Oprócz tego żołądek,pieczenie w mostku i ściskanie gardła ,nerwoból od odbytu po lewe żebro i zawroty głowy z uderzeniem gorąca i plamami przed oczami.

Witaj AAPS, ja również mam problem z wynajdowanie różnych chorób, sama u siebie podejrzewam nerwicę lękową, ponieważ mam bardzo dużo objawów. W dodatku od paru dni myślę, że mam coś z wyrostkiem robaczkowym, ale typowych objawów nie mam. Łatwo sobie coś uroić mogę. Częste problemy ze snem i uczucie, że zaraz umrę. W końcu muszę się wybrać do lekarza, bo ciężko z tym wytrzymać. Ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, jedynie to co się dowiedziałam z różnych źródeł, ale to może być właśnie nerwica lękowa. Trzymaj się i pozdrawiam ;).