Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to napewno Nerwica*Depresja? Podawajcie swoje objawy wzajemnie sobie pomozemy!

Gość GrzesiekGrzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GrzesiekGrzesiek

Witam Serdecznie Zalozylem ten temad zaby ludzie z takim problemami jaki mnie sportkal mogli sie wzajemnie wymianiac doswiadczeniami oraz wzajemnie sie wspierac i sobie pomagac w miare mozliwosci. A mianowicie walcze z tym od wielu lat dopiero po chyba 5 latach uswiadomilem sobie ze to musi bys spowodowane na tle nerwowym i psychicznym poniewaz po obajwach ktore sie wzajemnie wymienialy przez te wszystki lata juz dawno bym umarl. robie sobie co 3miesiace badanie krwi mialem robione juz chyba kazde z mozliwych badan( Rezonansym, tomografie, ekg itp...) zawsze wychodzili wporzadku a mimo to po czasie objawy wracaly. objawy ktore przezywalem przez ten caly okres to: uczucie odrealnienia tak jakbym byl nieprzytomny albo nie kontaktowal co sie dzieje w okolo, leki przed wszystkim, fobie spoleczne, zaburzenia widzenia, zatykanie uszy, uczucie goraca w uszach niemal plona, uderzanie goraca w szyje z tylu oraz twarz, mdlosci, drgawki takie jakby bylo zimno ze az musze wejsc pod koldre mimo tego ze normalnie w takiej temperaturze nigdy nie jest mi zimno, dziwne widzenie tak jakbym wlasne mieszkanie pierwszy raz widzial takie wszystko wydaje sie dziwne i nowe jakby, bole glowy, lzawienie oczu, problemy ze snem, problemy z erekcja a raczej przedwczesny koniec, zawroty glowy, drzenie nog oraz rak, zimne stopy oraz dlonie, bole kregoslupa ktore towarzysza codziennie a szczegolnie karku, gula na gardle i problemy z przelykaniem, wzdecia oraz uczucie pelnosci, leki przed wyjsciem z domu ze cos mi sie stanie albo ze strace przytomnosc, przyspieszone bicie serca, zwolnione bicie serca, przyspieszony puls, skoki cisnienia nawet do 180/120, obawy o zycie ze jestem chory na cos powaznego i wtedy sam sie nakrecam i zaczyna sie pieklo. kochani czy komus z was towarzysza ktores w wymienionych dolegliwosci oczywiscie ona nie maja miejsca wszytkie razem to sie wymienia co jakis czas. osobiscie od 3 dni zazywam ACIPREX oraz TRANXENE czasami doraznie XANAX aczkolwiek nie czuje na razie zadnego polepszenia, kiedys juz przez pol roku bralem ACIPREX aczkolwiek nieregularnie i pilem czesto alkohol wiec chyba nie dal duzego efektu od jakiegos miesiaca mialem nadmiar stresu i lekow dlatego postanowilem cos z tym zrobic i psychiatra zapisal mi ACIPREX i XANAX a neurolog TRANXENE zobaczymy jak to wszystko sie potoczy. Piszcie kochani co wam dolega i pomagajmy sobie nawzajem!

Gość eugeniaszoldraskype

Witaj Grzesiek. Kiedyś przeszłam nerwicę, dopóki nie trafiłam na odpowiednią p. Neurolog, która zajęła się mną bardzo troskliwie. Teraz biorę produkty naturalne, które każdego stawiają na nogi, bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że problemy zdrowotne zaczynają się z braku niektórych składników w naszej codziennej diecie. Jeśli nie dostarczymy ich każdego dnia naszemu organizmowi, ten zaczyna niedomagać i wpada w huśtawkę emocjonalną i zdrowotną: zaczyna się chodzenie po lekarzach i szukanie diagnozy... A jeśli wyniki są ok. to lekarze zaczynają *leczyć* głowę. Przeszłam to z moim mężem. Trafiliśmy na produkt który jest uzupełnieniem naszego pożywienia, znajduje się w amerykańskim leksykonie lekarza. Każdy powinien wiedzieć, że coś takiego istnieje i mieć możliwość z tego skorzystać. Wierzę że i Tobie może pomóc opanować strach i zlikwidować jego przyczyny. Pozdrawiam pięknie życząc szybkiego dojścia do zdrowia fizycznego i emocjonalnego..

Gość GrzegorzGrzegorz

Witaj EUGENIASZOLDRASKYPE. W moim przypadku leki i niedobory niestety nie maja prawa miec miejsca poniewaz od jakis 5lat biore codziennie multivitaminy firmy Solgar oraz omege 3-6-9 i niestety nic to nie daje poza zdrowa skora i polepszonym wygladem. w przypadku takiego zaawansowania jakie prawdopodobnie przechodze czeka mnie dluga terapia farmakologiczna o ile nie trafie do psychiatryka..:) najgorsze jest to ze nawet leki typu XANAX nie potrafia tego az tak stlumic bo wtedy dostaje ataku paniki ze cos mi sie moze stac po zazyciu tego leku jakis zawal albo ze na cos jestem uczulony i znow lek przebija dzialanie leku.

Gość eugeniaszoldraskype

Witaj Benson. Odpowiem na Twoje pytanie: tak kilkanaście lat temu brałam sineqwan (nie pamiętam czy taka jest pisownia, ale w brzmieniu jest prawidłowa). Pod troskliwym okiem p. Neurolog przechodziłam terapię, a raczej metamorfozę, bo po niej całkiem inaczej myślałam i wysławiałam się. Po ok 3-4 miesiącach byłam w miarę *zdrową* osobą, pozostał wewnętrzny lęk: Co się stanie jeśli nie wezmę tabletki i wszystko powróci? Albo powrócą wcześniejsze lęki i ataki sztywnienia? Uspokojeniem było zawsze jedno opakowanie tego *lekarstwa* w szufladzie... Gdy przychodziły czarne myśli otwierałam szufladę i trzymałam w ręku *lekarstwo*, zastanawiając się czy poradzę sobie bez niego... Sama świadomość że mam w razie czego pomoc na miejscu, uspokajała moje nerwy i czasami zdarzało się że wzięłam jedną tabletkę... Takie momenty były coraz rzadsze, radziłam sobie ze strachem i lękami, mając tylko świadomość że nie jestem sama... Z biegiem czasu, gdy *lek* był przeterminowany, dostałam receptę bez daty na niego, wsunęłam do szuflady i od czasu do czasu popatrzyłam na nią... pomoc była w zasięgu ręki - nerwy pod kontrolą. Teraz trafiłam na taki produkt, który uzupełnia wszelkie niedobory i dosłownie *RESETUJE* organizm, usuwając przyczyny wszelkich dolegliwości. To niesamowite działanie sprawia że ludzie zdrowieją i są wdzięczni że wiedzą o jego istnieniu. Zapraszam na Skype, by dowiedzieć się więcej. Moja dewiza: *Chcę i Mogę* . Tak niewiele nam trzeba by być zdrowym, a czasami wydaje nam się to nieosiągalne... Wystarczy dzisiaj podjąć decyzję: *CHCĘ BYĆ ZDROWY* i skontaktować się ze mną... Pozdrawiam pięknie życząc wspaniałego samopoczucia w dobrym zdrowiu.