Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy coś mi dolega?

Gość Lana

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 20 lat, nie wiem czy to jest normalne. Od 2 miesięcy jak jadę autem wydaje mi się, że jadę prosto, swoim pasem, a jadę poza linią jednym kołem. Od kilku lat mam problem. Ogarnia mnie nagle straszne zmęczenie, uczucie ciężkich, spuchniętych powiek trudno mi je pohamować, zęby nie zasnąć podczas nauki,zajęć, jazdy autem. Muszę się powstrzymywać przed zaśnięciem, wiele razy nie dałam i musiałam zamknąć oczy. Mam ochotę jakby przymus położyć głowę.Wyłączam się, robi mi się bardzo słabo, tracę koncentrację, nie umiem nic wtedy zapamiętać, tracę jakby kontakt z rzeczywistością, jakbym była odurzona. Po alkoholu też mam czasem takie napady okropnej senności, po jednym piwie czy kieliszku wina. Długość snu nie ma na to wpływu,śpię 7 h, próbowałam dłużej, krócej, nie ma to wpływu. Również dużo piję, szczególnie w nocy mogę 1,5 l. Bywało, że w lato wypijałam 7 l wody mineralnej. Przeważnie najmniej 3-4 l piję. Po posiłkach chce mi się spać, często jeśli mogę śpię po obiedzie. Cukier w badaniach wychodzi mi niski 55 ostatnio na czczo, robiłam rok temu jakiś czas po posiłku też nie było zbyt wysokie chyba 70. Staram się przez to nie jeść cukrów prostych, stawiam na te złożone makaron, banany, pieczywo. Zawsze w morfologii mam zaniżoną delikatnie objętość erytrocytów i trombocytów, niewielka różnica. Reszta wyników świetnie. Najbardziej mi przeszkadza ta nagła chęć snu, nie mogę się przez to uczyć, ani skoncentrować. Na wąskich drogach zaczęłam się bać, że wjadę do rowu. Bardzo mi to przeszkadza, nie wiem co to jest.Gdy chodziłam do szkoły, nauczyciele odbierali to jako brak szacunku, moje ziewanie, zamulanie, spanie, podpieranie głowy i ich nie słuchanie.