Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Postępujący zespół wazowagalny? czy to możliwe?

Gość abisynka

Rekomendowane odpowiedzi

moniqe no ja ci się nie dziwe że się pogubiłąś i masz dość :) , bo ja też mam dość :(. ja jestem mocno przeziębiona i musze brać antybiotyk bo za bardzo jestem chora i już 10 dni mi nie przechodzi tylko się nasila. za 5 dni do kontroli potem po 2 tyg badania krwi bo ja zawsze po antybiotykach mam anemie której potem trudno się pozbyć :/ a do tego mam mały wybór leków bo jestem uczulona. jak mi przejdzie położę się na alergologii zrobić testy i sprawdze które antybiotyki jeszcze mogę a na które mam uczulenie. mdleje częściej a jak jest tak zimno to dostaję gwałtownego skórczu naczyń i ból i słabo mi się robi bo ja też mdleje z bólu :( i takie błędne koło. do tego nadal nie wiem czy mam tego tocznia czy nie, kurcze chyba wiecej się czegoś dowiem za tydzień jak wrócę od mojego lekarza od nadciśnienia on razem z DK współpracuje czasami i razem myślą co ze mną zrobić by jakoś mi pomóc ale nie wiem czy to coś da. nie daj się DK. ja już się nie dam :) masz pozdrowienia od dagmary :) buziaki i uściski i trzymaj się :)
Nie dam sie, ale wiesz przy takim traktowaniu po prostu sie przykro robi;/ a dziekuje pozdrow ja rowniez:) uda sie w koncu i wykabinuja cos specialnie dla ciebie i bedzie dobrze:)) A co do tych napadow padaczkowych to wlasnie jutro ide zrobic badania krwi niektorych hormonow, chce to sprawdzic... ;) buziaki
moniqe zrób na hormony tarczycy i nadnerczy i morfologie koniecznie. a Dk traktuj na wesoło to wariat ale cóż jedyny w tej części polski i do tego jest mądrym lekrzem tylko ma często takie szalone zachowania i traktuje wszystkich ja wariatów. jak się czegoś dowiem to dam zanć i pozdrowię dagmare od ciebie :) trzymaj się i czekam na wieści :) buziaki papa
Mam dziś okropny dzień, Już od rana jak otwozyłam oczy czuję się tragicznie,nie mam siły nawet wstać z łózka a po połódniu muszę iść do pracy. Czuję się tak jak bym miała za chwilę stracić przytomność, to okropne drżenie rąk,nóg a w środku to już jak galareta.Najbardziej boję sie że znowu w pracy zaliczę zwałkę bo niestety w środe tak było. Dziewczyny jak wy to znosicie może wy macie dla mnie jakąś radę bo lekarze nie mają żadnych.........
kati :) ja też dopiero wstałam z łóżka bo nie miałam siły, co do rady - oj powiem ci tak - mi nic nie pomaga 1. można robić w domu codziennie treningi pionizacyjne 2. pić dużo płynów 3. dużo solić 4. nie stać 5. łykać coś na podniesienie ciśnienia (o ile nie ma się nadciśnienia) 6. jak stoisz napinać mięśnie 7. spać z wysoko ułożoną głową by organizm się trenował 8. unikać dusznych pomieszczeń więcej pomysłów nie pamiętam będę szczera mi nic nie pomaga i z roku na rok jest gorzej, mój kardiolog rozklada ręce. we wtorek będę u moejgo prof od nadciśnienia i on może coś wymyśli bo razem wspólpracuje z moim kardiologiem i pisał coś nt omdleń wazowagalnych u osób z nadciśnieniem i wiem ze ma sporo kontaktów. też słyszałam o przypadkowych efektach pozbycia się tego zespołu przy robieniu ablacji migotania przedsionków (czy jakoś tak o ile dobrze zapamiętałam) - ale to chyba nadal próby a od mojego kardiologa nie uzyskałam jeszcze odp :( podobno z wiekem powino to ustępować ale cóż jak widać nie u wszystkich mam nadzieję że u ciebie coś pomoże buziaki i dla ciebie i dla moniqe i wszystkich kto tych którzy czytają :) pozdrawiam abi
Dziękuję Ci za rady ale niestety one mi nie pomagają. Ja mam niskie ciśnienie 90/60 to już max,a bywa często że jest 80/50 i niżej. Po pionizacji jaką mi zrobili w szpitalu mam dość takich prób.Mam nadzieję że jak podleczę tarczyce to omdlenia też troszkę odpuszczą. Pozdrowionka dla wszystkich z tego forum a w szczególności dla Ciebie.
kati :) dzięki za pozdro :) a próbowałaś leków na stałe na podniesienie ciśnienia jak masz takie niskie? są chyba trzy o ile dobrze pamiętam? gutron, efortil i chyna cortinef? nie wiem czy dobrze nazwy napisałam. ja nie mogę tych leków bo normalnie to mam nadciśnienie i było by dla mnie to troszkę niebezpieczne ;) pozdrawiam, buziaki abi
No i bądź tu mądry.Nie mam leków na podniesienie ciśnienia bo jak twierdzą lekarze w moim szpitalu,nie ma takich leków. Leki są ale na nadciśnienie. Konowały jedne,w końcu co oni maja się przejmowac,przecież to nie o ich zdrowie chodzi.Wtym momencie bardzo się zdenerwowałam. Wyglada na to że pacjent powinien wiedzieć jakie leki i od czego mają nam przepisywać.PARANOJA. Pozdrawiam.
moniqe :) no ja też mam nadzieję że tobie się uda i dolegliwości się zmniejszą. jesteś bardzo młoda i trzeba mieć nadzieję :). kati :) są leki na podwyższenie ciśnienia - co prawda lekarze nie zawsze je dają ale w przypadku zespołu wazowagalnego nie powinno być problemu. u mnie w poradni bez problemu można je dostać. owszem nie są może super skuteczne ale jednak dla osób z niskim ciśnieniem - nawet niewielkie podniesienie ciśnienia może pomóc - na pewno jest szansa by zmniejszyło to ilość omdleń lub zasłabnięć. a jeszcze można próbować rajstop przeciwżylakowych - ale to też nie na każdego działa. cóż lekarze się starają jak można ale to nie takie łatwe jak macie ochotę to chodźcie do nas na forum www.arytmiaserca.pl mamy tam dr koźluka - spec od ablacji ale też od omdleń wazowagalnych. można do niego pisać - co prawda średnio raz w tyg ma czas - więc trzeba się uzbroić w cierpliowść :) buziaki, pozdrawiam abi :)
Hej:) Dzisiaj mi sie znowu zakrecilo w glowie i gdybym nie poszla do pielegniarki sie polozyc to koniec...;/ lezalam cala lekcje. ta szkola mnie wykancza... mam w niej troche stresu a to tez duzo poteguje:( ehh staram sie myslec pozytywnie o tym ale sie boje co to bedzie... Abi a jak u Ciebie z omdlewaniem?? Buziaki:)
u mnie stamdardowo :) gleby, i zasłabnięcia i stany pzreodmomdl jutro jadę do amg do mojego prof od naciśnienie i przy okzaji odbiorę od DK wniosek na komisje - o ile go wypisał aż się boję wychodzić bo jest zimno i śnieg itp i jak glebnę to szybko się wyziębię a nadal jestem pzreziębiona i do tego mam okres i mi okropnie słabo i jak mnie coś boli to mdljeję nawet na lerząco :( moniqe - pytałaś w szkole co ztym nauczaniem indywidualnym? buziaki
moniqe chyba tak najlepiej od DK bo w końcu to spwcjalista od tego :) bo nie wiem czy od zwykłego lekarza wystarczy oczywiście wczoraj glebłam i niepojechałam do amg :( i spróbuję jutro pojechać po papierki od DK. i niestety przepadła mi wczoraj wizyta od mojego prof od nadciśnienia :( - mam nadz że mi w miare szybki termin dadzą na kolejną wizyte. w poniedziałek mam echo w kardiotelu - obym tam nie glebła i natrafiła na DK :) buziaki
Uuuuu:( u mnie tez roznie bywa, nie trace przytomnosci ale czasami straszanie mi slabo... :( mam podwyzszony progesteron i teraz w tym tyg bede miala nastepne wyniki... I wiesz jaki masz nastepny termin do doktora od nadcisnienia?? Ja teraz jade 16.12.. ale juz mam stresa... :((( Buziaki:)
cześć moniqe :) wczoraj polowałam na DK w amg - męczył studentów :P cholera on przez 12 dni nie zdąrzył mi przepisać wniosku !!! i powiedział ze mam w poniedziałek przyjść jak zapytałam czy na pewno wypisze to on na to *na pewno każdy umrze* i się rechotał ze śmiechu !!! ale nie obiecuje mi ze wypisze bo on *nie lubi wypisywać takich gówien* tak powiedział !!! normalnie musze jemu maila naskrobać !!! nie dość że nic nie załatwiłam to jeszcze się badziej przeziębiłam i znowu będę miała anginę a jeszcze zapalenie oskrzeli mi nie przeszło :( do prof od nadciśnienia - ha termin mam na 13 styczeń !!! takie kolejki i tak mnie wcisnęłą jak szybko się dało :(. no cóż musze poczekać ale napisze do niego maila i zapytam o to co chciałam i na styczeń przyjdę z gotowymi wynikami. w poniedziałek echo i obym na DK nie glebła :P , rano w poniedziałek zadzwonie do kliniki i dopytam czy mi wypisał te wnioski bo jak nie to jeszcze w poniedziałęk w kardiotelu jak będe miała echo to go tam od razu zgnębię na miejscu :P moniqe - rób te badanka moze się coś wyjaśni i pomoże :) buziaczki i uściski :)
Gość abisynka
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lepiej :P wczoraj 2 razy glebłam i nie pojechałam na echo :( następny termin 10 styczeń :( jutro jade do amg bo Dk w końsku mi wypisał dokumenty - heh aż sie boję co tam naskrobał nie ma dnia bez gleby czy stanu pzredomdleniowego - no chyba że nigdzie nie wychodze i mało po domu łaze to bez gleby - cóż musiałabym całe dnie w łóżku spędzać i tylko do łązienki - to nie glebam ale tak sie nie da też coraz częsicej glebam :/ do tego coraz więcej problemów innych - mam coś ze skórą - drętwiej bli szcyzpie jak poparzona i straszny ból i stawów i kości i mięśni - wyniki dobre mam :? - dostalam steryde ne te bóle i barzdo się boję ich brać - wyje z bólu a z bólu mdleje i cóż koło się zamyka buziaki
Ehhh.... ja dzisiaj nie jestem w szkole, bo dalej sie zle czuje...;/ glowa mnie boli, rano ledwo z lozka wstalam... :( co zmienie pozycje to mi szumi w glowwie... no porazka, no i kolejny dzien zawalony w szkole:( no zalamac sie tylko :((( mnie strasznie bola nagdarstki, nie wiem od czego... dzisiaj bede miala wyniki hormonow ciekawe co tam wyszlo... no i musze powtorzyc EEG zeby wykluczyc padaczke Mowiac szczerze boje sie starsznie:(
Gość abisynka
no widze że też bolą cię łąpki - oj ja już nie wyrabiam, daletgo neurolog wmawia mi tocznia - heh i on sądzi ze ja od tego mdleje :/ , eeg u mnie też było - na szczęście tylko niewielkie zmiany nie mające na razie większego znaczenia ale najważniejsze padaczki nie mam :D dziś odebrałam wniosek wypisany przed DK - matko jedyna jeden wielki miks - pozaznaczał nie co trza heh i będę się musiała tłumaczyć - e tam mam to w nosie :P , dostałam dziśdecyzje z zus - mam rente przyznaną na rok :D :D :D moniqe - pomyśl o nauczaniu indywidualnym - serio bo w końcu ci w szkole kłopotów narobią - mi z tego powodu dali zachowanie naganne - a byłam bardzo gzreczna itp = ale cóż nieobecności .... trzymaj się maleńka i nie daj się, martwią mnie te twoje zawroty daj znać jak się czegoś dowiesz buziaki i uściski
Moja mama powiedziala ze to zalatwi na bank, bo ma dosyc tego jaki maja do mnie stostunek w klasie i to ze to jest dla mnie niebezpieczne... Mam skierowanie do neurologa i laryngologa no i musze isc. Ja teraz bede musiala powtorzyc EEG. no zobaczymy coz to bedzie... Uuu to super jak masz przyznana na rok:) zawsze cos. Buziaki
Gość abisynka
moniqe :) u mnie bez zmian - w poniedziałek (wczoraj) nie pojechałam do gastrologa bo nie miałam siły wstać z łóżka. jestem wściekła bo na ten termin czekałam rok !!! i teraz nie wiem czy uda mi się jakoś szybko załatwić nowy termin. jutro zadzwonie mam nadzieję że twoja mama załatwi ci to nauczanie indywidualne bo nie ma co się użerać ze szkołą, szkoda zdrowia ja ostanio przez gleby wszystko zawalam :/ ale cóż trzeba to jakoś przetrzymać. teraz mało wychodzę z domu bo zimno i oję się każdej gleby że zamarzne :P byle do wiosny ;) buziaki
Ja w szkole zawalam bo co chwile mnie nie ma, moi rodzice musza isc do dyrektora bo ich wzywa.... boje sie normalnie... a tak to gleby 2-3 w tyg... moze ten tydzien bedzie normalny. jeszcze dopadla mnie grypa;/ a jak tam przygotowania do swiat?:) buzka