Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Postępujący zespół wazowagalny? czy to możliwe?

Gość abisynka

Rekomendowane odpowiedzi

Abisynka:) Na pewno coś wykombinują dobrego, mam nadzieje ze znajda sposób żeby Ci pomoc i że wszystko się ułoży pomyślnie i będzie tylko lepiej:) Nie wiem czy dostane leki, ale ostatnio budzę się w nocy zalana potem jest mi gorąco, serce wali jak oszalałe i mam uczucie ucisku w klatce piersiowej, jak by mi ktoś na niej siedział;/ w szkole wczoraj i dzisiaj zaczęło mi się kręcić w głowie i serce walić, ale wyszłam na powietrze i jakoś przestało, całe szczęście. Pozdrawiam serdecznie:)
moniqe :) - witaj :) no ja też budze się w nocy cała mokra ale wiem że wtedy mam spadek ciśnienia - to mi się potwierdziło na holterze ciśnieniowym. co do tachykardii - cóż jak mi szybko bije ale równo to ok ale czasami bije trochę wolnie i niestety bardzo dziwnie - nie wiem co to bo na holtera nie złapałam we wtorek widze się z DK w sopocie i powiem jemu kurcze a może nie czekaj do października co? on właśnie wrócił z urlopi od dziś jest w amg a od wtorku w kardiotelu moniqe - jak masz takie kłopoty to nie czekaj, zadzwoń tam i z nim pogadaj, jesteś za młoda na takie kłopoty szkoda zdrówka buziaki i serdecznie pozdrawiam abi
Abisynka:) Na razie się uspokoiło, trwało to kilka nocy, ale od dwóch jest spokój... nie wiem od czego to było, 16 jadę na holtera i zobaczymy. ;) jak na razie myślę pozytywnie:) bo jest prawdopodobieństwo, że może mi to minie, ale czy jest na prawdę tak może być, że to minie?? Na razie się obserwuje i potem wszytsko powiem na wizycie:) Pozdrawiam:)
witaj moniqe :) kotuś ja bym na twoim miejscu pojechała we wtorek do kardiotelu do dk. nie ma co czekać do października ja wczoraj widziałam się z lekarzem z warszawy (spec od zaburzeń i omdleń). kombinuje by mi ablacje zrobić i na tachy i na omdlenia - no mam nadzieję że coś się wyjaśni. we wtorek widzę się z dk. kurcze moniqe - nie czekaj tylko w pon dzwoń do niego na klinike kardiologii do sekretariatu 058 349 39 10 i powiedz co jest i zapytaj czy mozesz we wtorek - na pewno się zgodzi :) buziaki i pozdrawiam abi
hej moniqe dziś byłam w kardiotelu mam zrobić holtera i echo kontrolne a w marcu wrócić do DK chyba że wyniki będą złe lub będę się źle czuła czy coś to mam dzwonić do niego :) mój puls - kochana w spoczynku 120-200/min przez większośc doby - no momentami mam 70-80/min ale to tylko momentami na razie mam czekać na wyniki i zobaczymy co dalej - nie chce siępchać na ablacje bo u mnie skończy się wszczepieniem stymulatora - na razie póki nie mam zman w echo mam czekać na nowe leki no chyba z echce zabiegu to inna sprawa
Hej abisynka:) No moj puls to 80-100/min. jak narazie omdeln nie mam, jest wszytsko ok, dobrze sie czuje, zobaczymy co dalej:) jak narazie to dzisiaj mi zalozyli szyne na 100 dni bo kolano sobie rozwalilam, ale to juz inna bajka:) Ja caly czas mam nadzieje ze u Ciebie sie wszystko ulozy bo w koncu musza cos wymyslec i bedzie wszytsko suuper:D:D Pozdrawiam:) M.
hej moniqe byłam we wtorek u dk - przerażony człowiek barzdiej niż ja :( dostałam skierowanie na konrtolnego holtera i echo i mam wrócić za pól roku - chyba zę coś się bedzie działało albo wyniki nie takie to mam natychmaist do niego dzwonić. na razie dalej oberwacja. co do tachykardii to jedynie ablacja ale to za duze ryzykow miom pzrypadku - za dużo innych chorób mam. mam czekać na nowe leki. miedzy czasie mam zrobić badania i koniecznie wrócić do neurologa - bo omdlenia mi psują pamięc :( zobaczymy co dalej buziaki i pozdrwiam - ps a kolano rozwaliłaś zalizcając glebe? buziaki
a lekarz z warszwy mówiił mi o ablacjach na zespół wazowagalny - zapomniałąm zapytać o to dk - moniqe zapytaj jego co? to jakieś przypalanie poduszeczek w sercu - tylko że skutek uboczby - to tętno ok 240/min ale na to też można poradzić nie wiem co o tym myśleć
Hej Abisynka:) Niee problemy z kolanem mam juz od 2 lat, przed omdleniami. chyba bede musiala zrobic artroskopie, zeby dokladnie sprawdzic co jest nie tak... Nom zapytam jak nie zapomne, teraz z ta noga nawte nie moge treningu pionizacyhnego robic, przez wakacje tez nie bo kolano bolalo;/ Pozdrowionka
hej moniqe :) no faktycznie treningi pionizacyjne z taką nogą to na razie odpadają :( mam nadzieję że szybko się wyleczy, dagmara leży znowu w szpitalu bo mdleje cały czas nawet na siedząco i szukają jej przyczyny, byłam u niej we wtorek. jak masz jakiś pytanka do nas to śmiało daj znać :) buziaki papa
Abisynka:) i co z Dagmara?? a jak Ty sie czujesz?? ja odebralam wyniki holtera: puls najwyzszy 170 najnizszy 50... przed dobe bylo 51 tachykardi zatokowych i 1 pojdedyncze nadkomorowe pobudzenie przedwczesne... wiecie co to znaczy?? bo ja niestety nie, a nie moge znalesc zadnych informacji.. Pozdrawiam:)
moniqe :) byłaś u DK? kurcze coraz więcej osób z tachykardią zatokową :O. co do tego pojedyńczego pobudzenia - to nie jest groźne - podono każdy człowiek ma dodtakowe pojedyńcze i komorowe i nadkomorowe. pogadaj z DK. ja mdleje coraz częsciej, Dagamra też - mam z nią kontakt telefoniczny i czasami raz udało nam się spotkać. u Dagamary na omdlenia dodatkowo wpływają kłopoty z korą nadnerczy. u mnie neurolog podejrzewa że mogę mieć tocznia i może dodtakowo to nasila moje omdlenia ale to się okaże. ogólnie jest coraz gorzej, wczoraj rano zemdlłam aż 3 razy w ciągu 2 godzin. najzabawniejsze że zus na komisji uznał mnie za zdolną do pracy - no 7 listopada mam komisje z odwołania - pewnie i tym razem będzie to samo a ja ledwo łaże. a od omdleń mam problemy z pamięcią itp - czym więjej mdleje tym gorzej się czuje. nie wiem co zrobić - może odstawie leki na nadciśnienie - nie wiem mam dosyć. jestem zdesperowana - nie moge sama nigdzie chodzić bo zaczynam się bać a jak ja mam iśc do pracy? nie wiem co będzie bardzo się boję. 7 listopada - 3 osobowa komisja w zus. trzymaj za mnie kciuki. jak nie uda się to tylko już odwołanie do sądu zostaje. no zobaczymy. mój holter z 13 października : Podczas wykonanego badania zarejestrowano: 154739 Qrs’ów. Średni rytm HR wyniósł 118. Max rytm HR 175, min rytm HR 68. Ponadto wykryto: 22 pojedyńczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych, 0 nadkomorowych częstoskurczy napadowych, 1154 tachykardii. 0 bradykardii, 0 rytmów niemiarowych, 3 przerw, 0 migotań przedsionków, 0 bloków wenckebach’a, 4 pojedyńczych przedwczesnych pobudzeń komorowych, 0 częstoskurczy komorowych, 0 czynnych rytmów komór, o liczba pobudzeń gromadnych, 0 bigeminii, 0 trigeminii, 0 par. Podsumowanie: rytm zatokowy 68-175/ min (śr. 118). Tachykardia zarówno w dzień, jak i w nocy. 4 pobudzenia komorowe z jednego ogniska. Bez pauz, zaburzeń przewodnictwa AV, charakterystycznej zmienności st-t. DK - na mój holter powiedział - *wynik dobry - podniecający :) * - zamurował mnie jego tekst jestem z nim umówiona dopiero na 17 listopada - zobaczymy co powie. niedawno rozmawiałam EK (to kolega DK) - mówił mi coś o próbach ablacji przy zespołach wazowagalnych - ablowanie jakiś poduszeczek. nie pamiętam dokłądnie o co chodziło bo byłam tak przerażona że nie dopytałam o szczególy ale go zapytam :) - odpowiada nam na forum www.arytmiaserca.pl zapytam też o to DK - ale z tego o ile dobrze zrozumiałam to chyba jakaś faza prób - eksperymentu bo przy zablowaniu tego dosteje się tęna ok 240/min więc nie super - to taki mały skutek uboczny. cóż nie wadomo co gorsze moniqe odezwij się do nas :) buziaczki dla ciebie:) abi
Hej Abi:) No ja bylam u DK tydzien temu, dostalam leki na obnizenie pulsu. Bo jak doktor powiedzial mam wyskoki puls a jak na zlosc niskie cisnienie;/ ostatnio przy pulsie 107 mialam cisnienie 88/49...;/ leki cos nie pomagaja, bo tetno jakie bylo takie jest... ehh. Ja kolejna wizyte mam na 16 grudnia. Co tydzien mam pisac maile jak toleruje leki i jak sie czuje. Nie mdleje az tak czesto ostatnio zdarzylo mi sie w szkole tydzien temu. Teraz jeszcze jak na zlosc dopadla mnie angina. A z tym podniecaniem to sie nie przejmuj:P tez mialam taki tekst na wizycie ze jak bym miala 120000 pobudzen nadkomorowych to doktor zaczal by sie podniecac xD tak mi powiedzial. Moj holter wykazal 51 trachykardii zatokowych, sredni puls 88, najmniejszy puls 50, najwiekszy 170. Podsumowanie: rytm zatokow, tendencja do trachykardi zatokowej. A Ty kochana sie nie zalamuj, glowa do gory i bedzie wszystko dobrze:* Bede 3mac kciuki za 7.11 :) Pozdrawiam serdecznie, czekam na kolejna wiadomosc:) M.
witaj moniqe :) no DK już taki jest :) - chyba wiem co za lek dostałaś skoro masz maile do niego pisać :). ja jego ściagam od jakiegoś czasu mailem bo nie mogę się do niego dostać. mam 17 przyjść do amg :) mówisz że nie wiele ci leki pomagają. cóż no jak masz takie ciśnienie to nie dziw się że puls też ok 110 bo serce próbuje wyrównać :). cieszę się że mniej mdlejesz i oby tak dalej. no niestety ja nie mogęsię tym pochwalić :(. dagmara też nie :(. daj znać co u ciebie i czy te leki ci pomogą. czyżbyś prała procoralan? mnie nie pomógł a szkoda :( miałam wielką nadzieję - pomijam jego cenę ale miałam nadzieję że mi pomoże - nie było żadnego efektu a jak zwykla miałam skudki uboczne :/ buziaki dla ciebie i daj znać co u ciebie :) abi
Hej;) No wczoraj zdarzyl sie cud, puls mialam 71... ;O No dokladnie procoralan, tylko nie moglam wpasc na nazwe wczoraj:) No cene to te leki maja kosmiczna;/ Jak narazie to siedze z angina w domu;/ gadac nie moge i na antybiotyku siedze:( No ja jak na razie (odpukac) nie mialam omdlen... ale od czasu do czasu kolatania serca sa... A wy glowa do gory, wiem ze jest ciezko ale grunt to sie nie zalamywac!!! :**
moniqe :) cieszę się że na razie (odpukać) nie glebasz :) - bardzo mnie to cieszy. co do tego leku - ja dostałam darmową próbkę od DK. wiązałam wielką nadziejez tym lekiem ale nie pomógł. ale mam nadzieje że tobie pomoże :). ja nie mam wyboru - czekam na nowe leki a najważniejsze :) masz posdrowienia od dagmary :) wylecz szybko tę angine - zdróweczka tobie. ja mam mega stres przed piątkową komisją. trzymaj się cieplutko :) dam znać jak po komisji buziaki
moniqe :) dobrze że też masz darmową próbkę :) - mam nadzieję że ten lek na ciebie zadziała - tego ci życzę :). pozdrowię dagmare :) jestem po komisji - oj było bardzo ciężko. facet się czepiał czemu ja za każdym razem nie wzywam karetki - no jakiś nawiedzony, nie wiem co będzie - za 2 tyg powinna przyjść decyzja z nerwów wymiotowałam co 20-30 minut a dodatkowo mam podrażniony żołądek przez leki p/bólowe - meloksam - stawy mi szlak trafił i wyje z bólu dzięki za kciuki i czekam na wieści czy ten lek ci pomógł :) buziaki i uściski pozdrawiam :)
Abi:) Oni na tych komisiaj sa nienormalni, moja babcia ma rozrusznik wstawiony, ma zwyrodnienie stawow, ciezko jej sie zginac a oni jej napisali ze jest zdolna do pracy fizycznej;/ zlozyla odwolanie i dostala. a co z twoimi stawami?? :(( A co do leku to mam puls nizszy. Wierze ze ci przyznaja:) zobaczysz bedzie dobrze:) Czekam z niecierpliwoscia na decyzje. Buziaki M.
Ciśnienie: 4.11: 92/57 p.75 91/69 p.69 5.11: 100/46 p.71 142/50 p.75 6.11: 106/70 p.96 123/59 p.67 9.11: 93/80 p.72 112/65 p.69 10.11: 94/56 p.67 115/54 p.76 Ogólnie czuję się dziwnie, mam taki dyskomfort w klatce piersiowej... mam kołatania serce od czasu do czasu. W nocy bardzo głośno słyszę moje serce. Czasami mam wrażenie jak bym miała serce *w lewym uchu*, tzn mam takie pulsowania w rytm serca. Nie wiem od czego to jest, moze od tego leku? Abi a jak ty sie czulas po tym leku?? Buziaki
moniqe kochana pytałaś DK? no niezłe masz huśtawki RR - ja mam podobnie kurcze wspólczuję ja po tym leku też czułam się nieswojo ale ja miałam najwięcej problemu z oczami - tzn kontury mi się na siebie nachodziły i jakby rozjeżdżały i było ich po kilkanaście na raz - coś niesamowitego. do tego bardzo niwyraźnie widziałam i też miałam zawroty głowy moniqe napisz do DK lub zadzwoń do niego i zapytaj czy to nie od tego oki? a pytałaś wcześniej o moje stawy - mam zmiany zwyrodnieniowe we wszystkich stawach ale cóż trzeba wojować by być sprawnym ;) moniqe daj zanć co ci powiedział DK bardzo się o ciebie martwię buziaki i uściski abi
Abi Napisalam do niego to samo co wyslalam tutaj, z oczami na szczescie mi sie nic nie dzieje... no zobaczymy, biore ten lek dalej... dziwne to takie jest.... A RR mam czasami takie dziwne ze szok, jak np. 93/80;/ Czy ty tez slyszysz bardzo wyraznie swoj puls jak siedzisz badz lezysz??? mi szczegloinie denerwuje to pulsowanie w uchu...;/ Buzka