Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Objawy czegoś poważnego? Pomocy.

Gość saasd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku miesięcy mam przeróżne męty przed oczami, kropki kreski, drżenie obrazu, uczucie spadajacego deszczu przed oczami, cienie poruszajace sie po wysilku fizycznym, powidoki itd. Od niedawna zaczałem mocno kaszlec, po paru dniach jak kaszle to boli mnie tyl głowy, tak bardziej po prawej stronie, i czasem jak mocno odkaszlne to pojawiaja mi sie czarne cienie na sekunde przed oczami. Głowa mnie boli sporadycznie, a jak boli to czuje jakby coś mi stało cięzkiego na skroni. Bylem w sprawie oczu(nie kaszlu i bolu) u neurologa i okulisty, okulista powiedzial, ze to mety ciala szklistego, a neurolog, ze raczej nie jest to zadna choroba. Pomocy! co moze mi dolegac? dodam, ze jestem nastolatkiem, nie biore uzywek. pare miesiecy temu mialem prawie wszystkie mozliwe badania na serce i jak najbardziej mam zdrowe.

A czy robili ci USG oczu? To odpowiednie badanie jeśli chodzi o męty w ciele szklistym.Też to mam ,ciągle widzę ,,paprochy ** . Okulista też mi nic nie pomógł. Pojechałam do kliniki okulistycznej,zrobili USG i powiedzieli ,że to męty w ciele szklistym,dali krople i tyle.Znacznie mie się pogorszyło z tymi mętami po dźwiganiu, od tej pory nie dźwigam niczego.Na razie się nie pogarsza.Myślę,że też powinienes stronić od dźwigania,bo być może od tego i kręgosłup szyjny wysiada i stąd ból głowy z tyłu.To tylko przypuszczenie, nie diagnoza. Może na siłowni ćwiczysz,jeśli tak, to przestań ,postaw na pływanie lub rower,albo grę zespołową.

Dziękuję za odpowiedź! Nawet bym nie zwrócił uwagi na te oczy, tylko zmartwiły mnie te cienie poruszające się po wysiłku fizycznym jakbym miał niedocisnienie czy nad cisnienie(nie znam sie), mierzlem cisnienie jakos w czerwcu i maju i mialem normalne, czasami niskie. Przed oczami mam istną wojne czasami, a to mi drzy(tak jakby woda spływała po szkle), a to mi sie pokaze jakas plamka na chwile, a to jak spojrze na niebo to mam setki iskierek, a to mam *śnieżenie* ciągle. USG oczu nie miałem, tylko badanie dna oka, i cisnienie, ide do nastepnego okulisty za niedługo, ciekawe co on powie.