Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zwyrodnienie stawow dna moczanowa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zrobiła sobie badania: morfologię z rozmazem,OB, I CRP.I czynniki reumatoidalne. EKG, RTG płuc. Mając te badania, w miarę zdrowe serce,OB i CRP dobre--można jechać do BUska Zdroju.Z mojej rodziny jeden tam był przed operacją stawu biodrowego i przyniosły mu dużą ulgę kąpiele siarczkowe.Jedna kosztowała 15 złotych. Dwa-Trzy tygodnie. takich kąpieli i może pomoże. Do tego laser, ultradźwięki i jakieś ćwiczenia indywidualne z fizjoterapeutą..Może warto spróbować? Wynajęcie pokoju ok.25-50złza dobę, obiad 18 zł. Tylko jadąc tam są przeciwskazania: choroba nowotworowa, ostry ztan zapalny, zaostrzenie chor. reumatycznej ,choroba serca.W razie małych sensacji sercowych lekarz przepisuje kąpiel ,,do połowy** tzn. mniej siarki nalewają do wanny i nie leżysz, tylko siedzisz.

Faktycznie przy dnie moczanowej ważna jest dieta, więc warto unikać tego, co może nam jeszcze dodatkowo szkodzić (słodkie napoje, chemiczne produkty). Oczywiście dieta nie rozwiąże wszystkich problemów, ale można spróbować. Ze swojej strony polecam także Urarthone, mi pomógł. Lek jest mało znany w Polsce, ale warto się nim zainteresować.