Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gula w gardle i chęć wymiotowania

Gość Szymon 123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon 123

Hej, Od tygodnia czuje gule w gardle i chęć wymiotowania..... nieprzyjemne uczucie... w maju stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy, biorę l-thyroxin 50 1 tabletkę dziennie. Do Sierpnia było wszystko ok. Zacząłem się źle czuć 3 tygodnie temu. najpierw zacząłem wymiotować(we wtorek i pt) + zawroty w głowie, czucie drętwienia/pulsowania krwi w żyłach(tętnicach) w obu rękach do łokci, w piątek udałem się do szpitala, zostałem do wtorku, (zawroty i drętwienie zdiagnozowano jako przesunięcie się 4 albo 5 kręgu szyjnego - chodzę teraz na masaże - powoli przechodzi - przyczyną było skoczenie pod wpływem alkoholu do basenu tydzień prędzej - uderzyłem głową w dno - na następny dzień nie mogłem nią ruszać - ale przeszło), w szpitalu miałem RTG dolnego odcinka pleców, Ultrasonografie brzucha (stwierdzono mały zrost woreczka żółciowego) ekg 24h, test wysiłkowy EKG, Echo serca I rezonans magnetyczny głowy - wszystko OK W nocy z soboty na niedziele poczułem gula w gardle - po 3 godzinach nie mogłem złapać pełnego oddechu - pojechałem na izbę przyjęć - dali mi inhalator z tlenem - było lepiej, sprawdzili serce - ok. od tego czasu czuje prawie cały czas tego gula - byłem u laryngologa, sprawdził Tarczyce USG - ok. dodatkowo odczuwam przez tego gula chęć wymiotowania, niezależnie czy po jedzeniu czy przed. rano jak się budzę to nie czuje go, ale po paru minutach się pojawia i tak prawie przez cały dzień. Pracuje przy silnej chemii od 3 lat. http://www.caramba.eu/produkte/tg-22-konzentrat/ http://www.caramba.eu/produkte/crawumm-insektenschreck-konzentrat-vda-konform/ http://www.caramba.eu/produkte/tex-4000-rl-nr-40-konzentrat/ Jestem osobą spokojną, nie mam żadnych lęków, Życie prywatne poukładane, trochę stresu przy remoncie mieszkania, ale niedługo będzie skończony, w pracy też wszystko ok, z używek to alkohol, brak narkotyków, mam 26 lat Co sądzicie o tej guli - jest denerwująca. Pozdrawiam Szymon

Na wszelki wypadek zbadaj sobie krew na hormony tarczycy, by sprawdzić czy dobra jest dawka leku. W razie nieprawidłowości można się czuć osłabionym.Brak siły fizycznej to częsty objaw.Spróbuj tez coś na uspokojenie brać ,jakiś nervosol np. czy neospasmine,bo może bardzo się zdenerwowałeś tym incydentem szpitalnym i nerwy ci nie wytrzymały.A przy tarczycy nadwrażliwość to norma.Życzę zdrowia i optymizmu.