Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnieniomierz a wykrywanie arytmii

Mela91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Mam pytanie czy ciśnieniomierz naramienny z funkcją wykrywania arytmii może podczas pomiaru jej nie wykryć? Mam arytmię nadkomorową potwierdzoną Holterem, występują u mnie liczne dodatkowe skurcze (nawet ponad 1000 na dobę), tachykardia, rytmy niemiarowe.. Czasami gdy gorzej się czuję i mierzę ciśnienie to wykazuje arytmię a czasami nawet gdy czuję że serce dziwnie bije to nie ma znacznika arytmii. Czy możliwe, że ciśnieniomierz jej po prostu nie wyłapie? Czy możliwe,że te dodatkowe skurcze są np. za słabe? Albo to po prostu te rytmy niemiarowe i ciśnieniomierz ich nie wykrywa?

Też miałam mały dylemat co do SmartCardio ale kupiłam i działa prawidłowo. Duży wyświetlacz na pewno na korzyść i też proste sterowanie, generalnie wystarczy wcisnąć jeden guzik żeby wszystko ruszyło. Pompuje dobrze mocno ale też bez dociskania ręki tak żebym czuła jakiś dyskomfort.

W dniu 25.02.2019 o 14:37, Gość sarank napisał:

Też miałam mały dylemat co do SmartCardio ale kupiłam i działa prawidłowo. Duży wyświetlacz na pewno na korzyść i też proste sterowanie, generalnie wystarczy wcisnąć jeden guzik żeby wszystko ruszyło. Pompuje dobrze mocno ale też bez dociskania ręki tak żebym czuła jakiś dyskomfort.

Ostatnio syn mi sprezentował model Smart Cardio i działa elegancko. Proste szybkie upięcie na ramieniu, dobrze że nie ma tutaj przewodu na powietrze, łatwiej jest mi sobie poradzić z obsługą, zajmuje mniej miejsca w etui, można zabrać do lekarza czy w podróż, nie zajmuje dużo miejsca w torbie.