gosza3107 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Witam, mam 30 lat pare dni temu postawiono diagnozę ubytku międzykomorowego 18mm. Narazie jestem pod obserwacja, dostałam leki ma zwolnienie tentno bo sięgało w stanie spoczynku 120. Czy ktoś słyszał o takiej dużej wadzie. Troche jestem przerażona bo wszystkie które czytam sa duzo mniejsze. Czy ktoś sie orientuje co mnie czeka? Czy to pewna operacja? Prosze o jakiekolwiek informacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa34zTOF Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Jesli ubytek powoduje problemy z krazeniem,to pewnie trzeba bedzie go zamknac.Po szczegolowych badaniach okaze sie,czy wystarczy zabieg przezskorny,przez tetnice udowa,bez otwierania klatki,czy jednak konieczna bedzie operacja. Sama przeszlam 3 operacje przed ukonczeniem 18 lat,a obecnie mam 34,wiec zapewniam,ze wszystko da sie przezyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
gosza3107 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziekuje za odpowiedz...mam jeszcze jedno pytanie, oczywiście. Dlaczego aż 3 operacje? Czy to oznacza ze operacja moze sie powtarzać, czy moze niesie za sobą inne konsekwencje w skutek których potrzebne sa kolejne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa34zTOF Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Hej,spokojnie:-) Ja mam wade zlozona,sinicza.VSD bylo jej czescia.Zamkneli mi ten ubytek 17 lat temu w czasie trzeciej operacji,ktora byla korekcja wady.Samo VSD nie jest takie straszne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
gosza3107 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jestem bardzo przestraszona..chyba najgorsza jest ta niewiedza;( jutro idę na badania mam nadzieje ze bede wiedziec na czym stoję. Dziekuje Ci bardzo za słowa otuchy, najlepiej trafiają od kogos kto wie o czym mówi! Czyli z tym mozna normalnie zyc? najbardziej martwi mnie rozmiar mojego ubytku.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa34zTOF Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mam znajoma,duzo starsza od Ciebie,ktora ma te wade do tej pory nieskorygowana i urodzila dwoje dzieci.Jednak lepiej ubytek zamknac przed ciaza i porodem,zeby miec spokoj :-) Nie wiem,czy 18 mm to duzo,ale najwazniejsze,ze ubytek w koncu wykryli :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
gosza3107 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dzis byłam w Zabrzu diagnoza nie została potwierdzona!!! Nie mam wady jedynie niewielka niedokrwistosc i techykardie. Nie mieści mi sie w głowie jak mozna aż tak sie pomylić;( ostatnie 8 dni były dla mnie wiecznością! W Zabrzu pełen profesjonalizm przyjazny personel i ogromna wiedza! Z całego serca wszystkim polecam. Ewo Tobie życzę wszystkiego dobrego i duzo zdrówka przedewszystkim zdrowka!!! Dziekuje za słowa otuchy!;) pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi