Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągły, nieprzerwany ból głowy od kilku dni

Gość Dawid002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zaczynam się martwić. Od kilku dni boli mnie głowa, nie jest to mocny ból, jednak nie znika nawet na chwilę. Odczuwam lekkie uciskanie gdzieś w okolicach górnej części czaszki. Zauważyłem, że gdy się położę na plecach i nic nie robię to mniej odczuwam, a przy większym wysiłku czuję bardziej. Nie wiem czego to mogą być objawy, ale jutro planuję iść rano do lekarza rodzinnego. Proszę też o jak najwięcej informacji, bo coraz bardziej się martwię.

Zmierzyć ciśnienie,czy jest dobre? A co z kręgosłupem szyjnym? Czy jest wszystko w porządku? Może to od kręgosłupa, bo jak lezysz, to jest lżej?Czy ostatnio czegoś nie dźwigałeś,nie ciągnąłeś? Nie było zbyt dużego wysiłku?Od kręgosłupa szyjnego po dźwiganiu może być nie tylko ból głowy w różnych miejscach,np. z tyłu z jednej strony,a nawet na czole na granicy włosów czy w skroni,za uszami,może być nawet szum w uszach i zawróty głowy przy schylaniu czy ruchu głową. Przyczyn bólu głowy może być ze sto pięćdziesiąt.Dlatego bez badań i znalezienia przyczyny gdybać nie można.

Gość Izatrombala

Ja miałam ostatnio podobą sytuację, ale samo się *wyleczylo* . Podejrzewam jednak, że w moim wypadku był to nerwoból, przynajmniej tak wywnioskowałam po tym artykule http://www.forumneurologiczne.pl/artykul/bole-glowy/3720.html Masz już może wyniki badań? Wiesz co to było? Pozdrawiam