Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potykanie śie serca

Gość songo81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytnie od kilku miesiecy mam dziwne uczucie jak by mi sie serce zatrzymywało albo potykało trwa to ułamek sekundy miałem to raz na pare dni albo na tydzien teraz mi sie to zdarza kilka razy w dniu co raz czesciej co to moze byc bo troche mnie to niepokoi .lekarza mam takiego ze pewnie powie ze to nerwica mam 34lata

Gość SAKREBLE2

Fajnie Jacob napisales, *raz mam to raz na dzien a raz codziennie *:D To jest tak ze najczesciej tych skurczy sie nie odczuwa wogole. Nic cie nie kopnelo ale na badaniu holetrowym sie pojawiaja. Czasami sa delikatne, czasami potrafia tak kapnac ze az cialo podskakuje a czasami wystepuja w seriach ze sie czuje je w gardle. Mi sie wydaje ze to zalezy od momentu w ktorym zacznie sie dodatkowy skurcz. Jezeli sie tylko nieco spozni lub przyjdzie za wczesnie to odczuwa sie go lekko, natomiast jezeli dodatkowy impuls przyjdzie np podczas repolaryzacji komor to serca jest jednoczesnie naladowywane i rozladowywanie elektrycznie przez co odczuwa sie je mega nieprzyjemnie. Ale tak poza tym jesli sie nie ma wiekszych wad serca to jest to zupelnie niegrozne , nawet jesli zrobi sie z tego czestoskurcz (zablakanie sie impulsu , ktore moze trwac wiele godzin nawet)

A dla czego nawet zdrowi mają te skurcze i ich nie czują a my je czujemy skoro zdrowi mogą mieć ich nawet 200 . Wczoraj jednak popołudniu chciałem się przespać dostawałem skurczy ale wieczorem wipiłem zioła skullcap i normalnie usnołem .Kiedy przed snem piję mój napar to idę spać jak niemowlę. Jak ją zaczołem pić zaczołem normalnie wychodzić na miasto przez miesiąc nie miałem skurczy.Ale odstawiłem bo chodziłem senny obniżała moja herbata ciśnienie krwi.

Gość SAKREBLE2

My tez czujemy tylko niektore z nich albo wcale. Na ostatnim holterze mialem 11 a zadnego nie czulem. Wlasciwe pytanie to kiedy odczuwamy je mocniej. Moze dlatego ze jestesmy spieci, zestresowani, moze zaladek robi swoje, Nie wiem ale powiem szczerze ze lepiej w to nei wnikac, dla nerwicowcow lepiej jest sie za bardzo nie wglebiac