Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dawniej bylem normalnym chlopakiem majacym 16 lat moglem przebiec nawet po 3-4km jak prawie kazdy... Jednak w lutym tego roku skusilem sie na tzw *dopalacze* bedac pod wplywem tego dopalacza mialem bardzo przyspieszone tetno ok. 160 uderzen na minute... Od tamtego czasu robiąc cos jakas czynnosc np. bieganie czy chociazby wchodzenie po schodach jest dla mnie bardzo uciazliwe poniewaz serce mi tak szybko wali, ze wyobrazam sobie ze zaraz umre... Minelo juz pol roku od tamtego zdarzenia mialem robione badania na tarczyce jednak na USG nic nie wykryto i mam tarczyce w porzadku. Co moge zrobic ?

Gość sakreble2

Idz z tym kardiologa i koniecznie powiedz mu o tych dopalaczach, niech Ci zrobi usg serca. Wszyscy ktorzy tutaj doradzaja raczej sa nieco za starzy aby miec doswiadczenie na temat dopalaczy. Niektorzy maja podobnie po *czystych* narkotykach. Co do nerwicy to to nie jest tak ze jak byles smialy to jej nie masz gdyz wszelkiego typu uzywki skrzywiaja psyche. Ale osobiscie tez jej nie podejrzewam w tym przypadku

Może w wieku 31 lat jestem za stary ale doświadczony.W wieku 16 lat popalałem polskie zioło które było słabe ale kolega na sylwestra 2000 r miał coś mocniejszego zapaliłem i poraz pierwszy znalazłem się w szpitalu atak paniki puls i tentno.Potem również miałem takie akcje cz6 z ziołem czy z ametaminą.Wziołem może 3 razy w życiu i z parę razy marihuanę. Obecnie jestem na etapie nerwicy wegetatywnej ajurcze serca bez tachykardi dlatego wiem że substancje tego typu mogą powodować ataki paniki a nastepnie boisz się tego uczucia i nerwica lękowa gwarantowana. ALE PAMIĘTAJ LEPIEJ SIĘ PRZEBADAĆ USG HOLTER LUB INNE TESTY