Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przerażająco sine paznokcie

Gość kinia0

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu powiem, że jestem szczupłą osobą, waże 45 kg przy wzroście 157. Zawsze miałam jakieś wychłodzone ciało, nie to, że było mi zimno tylko czułam chłód,w dłoniach, stopach, ogólnie całym ciele, jakby ktoś ciągle chuchał na mnie zimnym powietrzem.I w ogóle nie toleruje zimna. Nawet chłodniejszego wiaterku w ciepły dzień, bo od razu zaczyna być mi zimno i na ten czas muszę coś na siebie zarzucić. Z kolei w upalne dni ledwo żyje, pocę się jak...jak mam gdzieś wyjśc to jestem przerażona, chwila na słońcu a jestem zlana potem. Ostatnio wieczorem oglądałam film, zakopałam się pod kocem po samą szyję, poszłam do łazienki i zobaczyłam, że moje paznokcie u rąk są strasznie sine, tzn jakoś tak dziwnie, bo dwa były sine jak u truposza, a trzy do połowy sine, od połowy białe, dłonie oczywiście chłodne, nie lodowate. Wzięłam ręcę pod ciepłą wodę, dłonie zrobiły się czerwone, paznokcie kompletnie białe. Po 20 min wróciło zasinienie i chłód. Z ciekawości spojrzałam na stopy, wyglądały tragicznie, im nie pomogło nawet moczenie w ciepłej wodzie, jeden się tylko zaróżowił, środkowy. U stóp również zasinienie dosięga palcy, wyglądają jakby miały mi zaraz odpaść. ciśnienie jest w granicach normy, mój puls wynosi od 50 do 60. Dolegliwości ze strony serca nie odczuwam żadnych. Zasinienie zdarzyło mi się pierwszy raz, nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam u siebie. Czy może być to spowodowane tym, że jestem szczupła? Mogłabym siedzieć w trzech bluzach a i tak czuję chłód. Poruszać się, rozgrzać?okay, ale na moich pazurkach to nie robi wrażenia, będzie mi po prostu cieplej. Może stosować jakieś żele? Czym to może być spowodowane? Teraz jest mi ciepło a paznokcie nadal sine, dłonie lekko chłodne

W dniu 28.07.2015 o 20:32, Gość kinia0 napisał:

Od razu powiem, że jestem szczupłą osobą, waże 45 kg przy wzroście 157. Zawsze miałam jakieś wychłodzone ciało, nie to, że było mi zimno tylko czułam chłód,w dłoniach, stopach, ogólnie całym ciele, jakby ktoś ciągle chuchał na mnie zimnym powietrzem.I w ogóle nie toleruje zimna. Nawet chłodniejszego wiaterku w ciepły dzień, bo od razu zaczyna być mi zimno i na ten czas muszę coś na siebie zarzucić. Z kolei w upalne dni ledwo żyje, pocę się jak... https://www.protectair.eu/pl/ jak mam gdzieś wyjśc to jestem przerażona, chwila na słońcu a jestem zlana potem. Ostatnio wieczorem oglądałam film, zakopałam się pod kocem po samą szyję, poszłam do łazienki i zobaczyłam, że moje paznokcie u rąk są strasznie sine, tzn jakoś tak dziwnie, bo dwa były sine jak u truposza, a trzy do połowy sine, od połowy białe, dłonie oczywiście chłodne, nie lodowate. Wzięłam ręcę pod ciepłą wodę, dłonie zrobiły się czerwone, paznokcie kompletnie białe. Po 20 min wróciło zasinienie i chłód. Z ciekawości spojrzałam na stopy, wyglądały tragicznie, im nie pomogło nawet moczenie w ciepłej wodzie, jeden się tylko zaróżowił, środkowy. U stóp również zasinienie dosięga palcy, wyglądają jakby miały mi zaraz odpaść. ciśnienie jest w granicach normy, mój puls wynosi od 50 do 60. Dolegliwości ze strony serca nie odczuwam żadnych. Zasinienie zdarzyło mi się pierwszy raz, nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam u siebie. Czy może być to spowodowane tym, że jestem szczupła? Mogłabym siedzieć w trzech bluzach a i tak czuję chłód. Poruszać się, rozgrzać?okay, ale na moich pazurkach to nie robi wrażenia, będzie mi po prostu cieplej. Może stosować jakieś żele? Czym to może być spowodowane? Teraz jest mi ciepło a paznokcie nadal sine, dłonie lekko chłodne

Czy już poszedłeś do lekarza?