Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy jest możliwe samoistne ustąpienie migotanie przedsionków po kilku latach trwania ?

Gość DDC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich *migających* opiszę w wielkim skrócie mój problem. Otóż ,razem z przyjściem menopauzy ok.3lat temu pojawiło się u mnie migotanie przedsionków. Od roku stosuję HTZ (plastry)w najmniejszej dawce. Przez ten cały okres *migałam* na początku rzadziej ,aż od tego roku prawie codziennie.Jestem przebadana od stóp do głów (tarczyca, serce +koronarografia,ginekolog ,co 3 miesiące badana krew...) wszystko okay! Ciągle migającym sercem byłam już tak zmęczona ,że właśnie czekam na ablację i o dziwo jak teraz wiem ,że mam miec ten zabieg to od ponad 2 tygodni nie migam (a za tydzień mam miec zabieg),co wcześniej się nie zdarzało nawet jak brałam leki !!! Teraz jako przygotowanie do zabiegu od 2 tygodni biorę Xarelto 20mg i miałam wykonane też echo przezprzełykowe na obecnośc skrzeplin w przedsionkach( wynik okay)Teraz sama nie wiem co o tym myślec , czy możliwe jest jakieś cudowne samoistne ustąpienie migotania , które na zasadzie samo przyszło , samo poszło...? Może to też zbieg okoliczności ale przestałam migac po drugiej tabletce Xarelto ,przecież to nie leczy migotania ?!Już dawno nie czułam się tak dobrze a za tydzień mam miec ablację i mam dylemat ....Może to jakaś potęga podświadomości...?! Może ktoś miał podobnie ???