Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy ze snem, koncentracją, myśleniem, zmęczenie, świąd

Gość pag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od dłuższego czasu mam pewien problem i nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia. Mam 21 lat, leczę się jedynie na niedoczynność tarczycy, wyniki mam idealne. Problem, który mnie nęka to mnogość podejrzanych objawów ZALEŻNYCH OD LOKALIZACJI. Otóż w każdym innym miejscu, np na wakacjach, u znajomych, rodziny czuję się świetnie. A gdy wracam do mojego mieszkania nagle dopada mnie bezsenność, rozdrażnienie, problemy z koncentracją i logicznym myśleniem, senność i totalny brak energii, świąd skóry, pieczenie oczu, kłucie w sercu. Po przebudzeniu widzę przed oczami przez chwilę czarne kule, tak jakby oczy były spuchnięte i wysuszone i czuję ściekającą flegmę w gardle, której nie potrafię przełknąć, coś jak klej; na mojej twarzy ciągle pojawiają się pryszcze. Czy to może byc jakaś alergia? A może wpływ jakichś innych czynników... Diety nie biorę pod uwagę, ponieważ odżywiam się zdrowo, unikam cukru i śmieciowego żarcia. Miałem MRI głowy - nie znaleziono niczego. Dom utrzymuje w czystości. Dodam jeszcze, że często mam uczucie zapchanych uszu. Czy ktoś może mnie naprowadzić na jakiś trop? Bardzo proszę o pomoc, te objawy mocno utrudniają mi życie, pracę i studiowanie. Z góry dziękuję.

Byłem u dwóch laryngologów. Jeden powiedział, że mam masywny wyciek wydzieliny ropnej do gardła i zapalenie zatok (to było w szpitalu) a drugi, 3 dni później (już w mieście rodzinnym) powiedział, że nic kompletnie nie widzi - ani w gardle ani w uszach... Więc nie wiem, który miał rację. Jeżeli chodzi o wymaz z gardła to gdzie mogę coś takiego zrobić i pod jakim kątem - grzybów, bakterii? Jeszcze dodam, że na ścianie przy łóżku, zaraz za moją głową pojawiła się czarna plama jakby z sadzy i nie jest to bród z włosów bo nie dotykam tego miejsca głową ani niczym innym. PS: Wzrok pogarsza mi się z miesiąca na miesiąc, byłem u wielu okulistów i ŻADEN nic nie wykrył, a badali mnie całą masą różnych aparatów. Miałem taką sytuację parę razy w życiu, że budziłem się i widziałem perfekcyjnie bez okularów a normalnie nie widzę bez nich nic na komputerze 50cm ode mnie. Może to wina tych opuchniętych oczu? Pozdrawiam, Pag.

Witam. Od ostatniego posta zacząłem jeść magnez od doppelherz i muszę powiedzieć, że trochę się polepszyło. Teraz jestem bardziej skoncentrowany i lepiej zapamiętuję oraz myślę logicznie. Zniknął także świąd i kołatanie serca. Zostały jednak wszystkie inne objawy, które opisałem, tj pogorszenie wzroku i zmęczenie. Może komuś to pomoże.