Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie wysoki puls, zmęczenie, senność

Ola112g

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moj problem polega na tym że mam ciągle niskie ciśnienie 100/60 a puls około setki. Czuje jak serce mi szybko bije a ciągle jestem ospała. Pracuje 8 godz dziennie pon-pt w biurze. Często się stresuje napięciem w pracy, szybko się denerwuję. Czasem czuję takie osłabienie że mam wrażenie że zaraz się przewrócę. Oczy same sie zamykają. Wcześniej osłabienie wiązałam z trudną sytuacją w życiu- zerwanie zeręczyn, obrona pracy mgr, wyprowadzka, były narzeczony zatruwający mi życie. Obecnie uporałam się z problemami, były narzeczony odciął się wyjechał za granicę, związałam się z innym wspaniałym mężczyzną, pracuje, jestem szczęsliwa, ale osłabienie, zmęczęnie nie minęło. Zrobiłam podstawowe badania krwi i tsh- wszystko ok. Narzekam też na bóle głowy, średnio silne, męczące. Byłam u neurologa stwierdził napięciowe bóle głowy co mnie uspokoiło i zmiejszyło częstotliwość napadów. Obecnie martwie się ciśnieniem, mierze je niemal codziennie, co mnie często nakręca. O godz 20 padam i śpie jak kamień i budze się zmęczona. Czy to może być objaw jakiejs choroby? Jak się z tym uporać? Chce cieszyć się życiem, pracować i mieć siłe na hobby, sport, wypady wieczorne ze znajomymi choćby na piwo tak jak wcześniej. A póki co wstaje ide do pracy i myśle o tym by wrócić do domu i położyć się spać. Mam 25 lat.

A próbowałaś żeńszenia, np. gold zeń-szeń complex? Masz tam 3 rodzaje żeńszenia: koreański, syberyjski i amerykański. Dle Ciebie szczególnie ten syberyjski powinien być dobry bo pomaga w stanach przemęczenia właśnie...moim zdaniem warto spróbować, szczególnie, że te wyniki wyszły Ci dobrze - moze potrzebujesz po prostu małego *wsparcia*

Ja mam podobnie niskie cisnienie tentno w stanie spoczynku 110-120. Trafiłam do neurologa z bólami blowy ten wysłał mnie do kardiologa. Obecnie jestem pod obserwacja ponieważ okazało sie ze mam wadę vsd tj ubytek międzykomorowy serca aż 18mm. Na dniach jade do szpitala w Zabrzu i tam okaze sie co dalej.. Niekoniecznie bedzie to to samo ale warto wykluczyć i zbadać sie kardiologiczne poprzez głownie echo serca. Pozdrawiam

Podejrzewam nerwicę. Bo często mam lęki np ze mam raka ze zaraz umrę ze pęknie mi coś w głowie im bardziej się tym nakrecam tym gorzej sievczuje. To mnie wykańcza. Wymyślanie sobie coraz gorsze choroby czytam na Internecie i tak w kółko. Jestem pewna że już wiem na co choruje robię setki badań i okazuje się ze jestem zdrowa jak ryba...już wymyśliłam sobie wrzody tarczyce zapalenie zatok chorobę psychiczną i co? Jestem zdrowa. Tak się nie da żyć.

Skoro wkręcasz sobie choroby to idź do psychologa, terapia u dobrego lekarza powinna Ci pomóc, znałam jednego hipochondryka i jemu w pewnym momencie wyszukiwanie chorób zajmowąło całe dni, przestał pracować, wychodzić z domu, wrak człowieka.. a na zmęczenie i, żeby Ci się chciało w ogfóle wyjść do tego lekarza to faktycznie spróbuj tego gold żeń- szenia, mnie bardzo pomógł, daje ładnego kopniaka rano :) powodzenia :)

Gość Aleksandra0876

Hej, co prawda nie jestem lekarzem i nie znam się za bardzo na medycynie ale znalazłam ciekawy artykuł - http://cenabiznesu.pl/-zmeczenie-lenistwo-czy-choroba, może w jakiś sposób pomoże Ci rozwiać jakieś wątpliwości.