Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jeszcze raz o dodatkowych skurczach

Gość ewa

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobry wybór tego magnezu on jest w chelatowanej postaci i z wit,B6 dzięki czemu łatwo się wchłania .To jak długo trzeba brać to sprawa osobnicza .Zależy czy masz duże braki .Tam chyba sie bierze 1 dziennie z tego co pamiętam .Na pewno ci pomoze .Na nerwy dobra jest też witamina B complex ale na razie bierz mg ,bo przedobrzysz:)Myślę że po ok.2 tyg .powinnaś poczuć różnicę .

Aniu05, mam jeszcze jedno pytanie... ponieważ dzisiaj mam cały dzień te skurcze i to dosłownie jeden za drugim, strasznie mnie to męczy i oczywiście nasuwa 1000 głupich myśli... rodzą się pytania: czy te pojedyncze skurcze nadkomorowe mogą przejść w jakiś częstoskurcz zagrazający życiu? skoro występuja tak jeden za drugim przez cały dzień to moze to być już jakiś częstoskurcz czy nie ma takiej opcji? z góry dzieki za info i sorry jak zawracam gitarę....

Ale przecież częstoskurcz to tętno 160 i powyżej i raczej nie przejdą te dodatkowe w częstoskurcz ....wtedy miałabyś ból za mostkiem i osłabienie .Może kup jeszcze jakiś preparat z głogiem ,poczytaj w necie o działaniu głogu na serce .Z tego co pamiętam to jest taki Kardiostabil tak chyba się nazywa .Wygoogluj sobie nazwe i poczytaj Kosztuje 12 ?zł .Ja zauważyłam że jak jest zmiana pogody to też mam więcej .A palisz albo dużo kawy pijesz ?I nie zawracasz gitary ......mam teraz bardzo duzo wolnego czasu po pracy bo remontuje chałupę i jedyne co mogę to siedzieć przed kompem bo jest taki sajgon że nawet ruszyć się nie można :)

No nie, to moje tetno nie przekracza 60 a 160 to chyba nigdy w zyciu nawet po wysiłku nie biło.... mam bradykardię w dzień średnia uderzeń to około 52-56 w nocy natomiast spada nawet do 30. papierosów nie palę od 3 lat ale przyznam się że jak paliłam wczesniej pakę dziennie to skurczów dodatkowych nie miałam a nawet jak się pojawiały sporadycznie to fajki je uspokajały,,, wogóle lepiej sie wtedy czułam jak paliłam, bo i puls był szybszy... kawe piję tylko rano raz dziennie w dodatku rozpuszczalna z mlekiem, dość czesto natomiast piję piwko tzn oczywiście nie codziennie ale w weekendzik to tak piatek sobota niedziela po 3 browarki--- barrdzo lubię a i wtedy nie czuje tych skurczów, czuję się wyśmienicie ( może musze pic codziennie, hehe) a wiesz Ania, skoro juz nawiazłam do bradykardii, w holetrze który robiłam rok temu wyszły pauzy do 2,7 sek i pojedyncze bloki pk I i II stopnia: wenckebacha i jakis 2:1, boje się tego bardzo chociaż lekarz co zjamuje sie wszczepianiem rozruszników mówił, żebym nie dała się nikomu namówic na wszczepienie tego, bo mi nie potrzeba.., czy Ty wiesz coś może na temat tych bloków przewodzenia? jejku, i w dodatku mam skaczace ciśnienie, górne graniczne 140/90, ehhh... czyli u mnie to nie same skurcze

No dokłądnie, mi to słuzy... jak miałam robiona próbe wysiłkowa to wszystkie skurcze dodatkowe, które wystepowały przed ustapiły, serce odpowiednio przyspieszyło i zaczęło normalnie zdrowo pracować... wszystko wyszło super, ja zauwazyłam, że wysiłek fizyczny, taka adrenalina związana z emocjami oraz np używki typu alkohol czy pety to mi dobrze robią, skurcze wtedy znikaja i super się czuję... no jak to dziwnie działa :) a jak siedze na dupie to cały dzień mam skurcze... mi po prostu ruchu brakuje,,, we wtorek robiłam holtera 12-odprowadzeniowego, czekam na wynik, może jutro będzie, jeśli nic mi nie wyjdzie poza tymi nadkomorowymi to biore sie ostro za siebie i zaczynam biegac czy co, muszę musze miec więcej ruchu.... oby nie było tych pauz i bloków:/

Jeśli mogę się wtrącić...kawa i alkohol wypłukują elektrolity, magnez itp i może powodować póżniejsze występujące skurcze. Lekarze zalecają ostrożność z alkoholem i kawą gdy o to pytałam, choć zauważyłam że ranna kawa wyrównuje rytm mojego serducha. Przerobiłam też różne magnezy i faktycznie magnez magnezowi nie jest równy.

Gość EdgarLauff

Привет всем участникам! прикольный у вас сайт!
Нашел познавательную информацию: https://zen.yandex.ru/media/coolartnews/dostoprimechatelnosti-brazilskogo-goroda-pipy-5cc9ee837e88ed00b4f10053

Gość Francesca

Hej tez mam dodatkowe na tle prawdopodobnie nerwowym i wypadania platka.poza tym mam tez tachykardie czasami przy duzym stresie. Chcialam wam tylko napisac ze lekarz z ostrego dyzuru mi mowil ze to nie jest arytmia. On mowil ze musze zrobic holtera i jezeli to sourcze dodatkowe to "nikt jeszcze od nich nie umarl" a jezeli arytmia to wtedy trzeba brac leki ale arytmie sie zdarzaja w starszym wieku zazwyczaj