Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to wada serca ??

Gość Bartosz1992

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bartosz1992

Witam wszystkich tu obecnych. Od pewnego czasu pewna rzecze zaczela mnie martwic otoz moje serce zaczelo dziwnie pracowac co prawda trwa to jakies 2 lata ale wkoncu przmoglem sie zeby napisac na tym forum . Czasami w zupelnie losowych sytuacjach zdarza mi sie taka wibracja serca lub serce staje na 2 sek i uderza mocniej, prowadze sportowy tryb zycia rower , silownia i treningi futbolu amerykanskiego dodam ze czasami jest tak ze nie czuje tej wibracji przez miesiac . Czasami mam tak ze jak zrobie jakis zryw wstane np szybko i sie szybko poloze to serce bije wolno i przyspiesza czy to normalne mialem robione kiedys ekg pod katem sportowym i wyniki mialem bardzo dobre, kiedys mialem nerwice i przez nia duzo pilem zwlaszcza mieszanki energetyk plus wodka i boje sie ze moglo mi to coa uszkodzic w sercu lub przez stany lekowe . I czy przy lewym sutku moze byc od serca ? Za odpowiedzi z gory dziekuje i przepraszam ze tak chaotycznie jak cos to postaram sie dokladniej opisac

Gość wwwwwwwwww

Co przy lewym sutku? To normalne że jak się nagle szybko wstanie czy się robi wysiłek fizyczny to serce zaczyna szybciej bić. Jak biegasz to mozesz mieć tętno nawet i 160. Jakaś tam biegaczka na nartach miala chyba nawet 200 puls. Ale jeżeli w spoczynku (lezysz dluzszy czas, czy siedzisz, czy stoisz i nic nie robisz) serce zaczyna bic szybciej czy nieregularnie to mogą to byc jakies zaburzenia rytmu. Mogą być na tle nerwowym, nagla zmiana stanu psychicznego jak strach itp powoduje szybsze bicie czy mocniejsze. Ale mogą to byćzburenia tarczyczy czy serca czy inne. Raczej chyba nic szczegolnego sie nie dzieje z tego co piszesz. Czasem moze być skurcz jakiegoś mięsnia na klatce piersiowej a nie serca, taki tik nerwowyi mozna mylic to ze serce mocniej zabilo. Trzeba to wykryc mierząc sobie puls na szyji lub ręce czy mocniej czy szybciej uderza. Z wszelkimi takimi rzeczami najlepiej do lekarza.

Gość Bartosz1992

Wlasnie w tym momencie mierzylem puls i bylo czuc taka wibracje i mocne uderzenie. I co najdziwniejsze moge tak nie miec nawet miesiac i potem mam i znowu znika na jakis czas. Chodzilo mi o bol w okolicach lewego sutka bo wiadomo serce jest po lewej stronie. A jak wstane szybko i szybko sie poloze to serce tak nierowno boje choc moz mi sie to wydaje . Ogolnie jak jezdze na rowerze to tak nie mam.