Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica, jak sobie radzic ? Prosze o wsparcie

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny :) Nie przejmuj się kamelka,weź te antybiotyki,serce ci nie stanie skoro do tej pory żyjesz to tylko głupi lęk nic ci nie będzie :) Dzisiaj czułam się okej,jednak dalej wyobcowana i nieżywa w środku,ale staram się myślec pozytywnie ;) Z kolonii sie wypisałam,jednak za dużo stresu :) zamiast tego bede chodzic na basen oraz jeździc do cioci na grill oraz rózne wypady zeby nie nyslec o nerwicy :) Trzymajcie się i akceptujcie siebie,takie jakie jestescie :)

Hej dziewczyny.Wy pewnie śpicie,a ja od pewnego czasu budzę sie co noc i problem z zaśnięciem mam,i tak właśnie czytam co Wy tu piszecie,bo się sama zastanawiam co mi jest,i tak mi sie wydaję że moze być to ta nerwica lękowa,ostatnio mialam jakies kłócia serca,poszlam do lekarza okazalo sie ze wszytsko jest ok a towarzyszył mi przy tym lek że umrę,i teraz ni z tego ni z owego znów jakies lęki sie pojawiły,że sobie mogę coś zrobic,a przecież żadnych na prawdę dużych problemów nie mam.I ogólnie dokucza mi ból głowy,zawroty,praktycznie wogóle nie mam apetytu,proszę doradźcie czy to może być to cholerstwo czy ja zgłupiałam.:) pozdrwiam serdecznie

Hej :) a dlugo to u Ciebie trwa ? Cos mi sie wydaje ze tak jak nas tak i Ciebie dopadla nasza nieodlaczna jak do tej pory kolezanka NERWICA. ja na poczatku swojej nerwicy tez nie moglam spac ja nawet nie umialam zasnac ze strachu bo serce walilo... Ale naszczescie to minelo. Moze bierz sobie ziolka na noc na sen, polecem tabletki ziolowe Labofarm na bazie melisy bardzo pomagaja w zasnieciu i czlowiek jest spokojniejszy. Pozdrawiam

Szczerze mówiąc to zaczęło się no powiedzmy 1,5 roku temu ale przeszło,jednak takie stany lękowe miałam co jakiś czas,nie za często ale przychodziły ale teraz tto jest juz na jakaś dużą skalę,boję się sama nawet nie wiem czego.Wcześniej lekarz przepisał mi no niby na to serce Valused i zaczęłam go brac ale czy to coś daje to nie wiem,w sumie cóż wzięłam parę tabletek.Jest to straszne uczucie :((

U mnie tez sie zdarza ze miesiaczka nasila objawy neriwcy, tez teraz mam ale o dziwo od kilku dni nie mam objawow nerwicy... Zbadaj sobie magnez i potas jesli masz ponizej normy zazyj Aspargin to magnez i potas w jednym ale w wiekszej dawce mi po tym serce sie uspokoilo a przepisal mi to tez lekarza bo myslalam ze serce mi wyskoczy. Ale najpierw zbadaj te pierwiastki magnez i potas to ten aspargin Ci pomoze na walace serce. Tez tak mialam ze balam sie nie wiem czego i czasami tez mnie to nachodzi ale rzadziej az bylam cala spieta od tego. Moze staraj sie czym zajac jesli nie masz leku przed wyjscie to wyjdz na powietrze uspokoj sie i sporobuj tez tych ziolowych tabletek z labofarmu. Ja nigdy nie bralam zadnych paychotropow te ziolowe mnie uspakajaly moze Tobie tez pomoga. I moze udaj sie do psychologa na kilka rozum. Ja chodzilam i moge powiedziec ze mnie tez to pomagalo.

Też właśnie myslę o wizycie u psychologa,na razie właśnie przyjechałam do rodziców na wieś,żeby czyms się zając a nie siedzieć cały czas sama w mieszkaniu.Dziekuje za wszystko :) przede wszystkim za rozmowę,chociaz jak powiedziałam o tym mojej mamie i narzeczonemu to troszke mi ulzyło,a zwłaszcza kiedy mama mi powiedziała że ona też tak miała ale sobie z tym poradziła.Wiec ja też sie tak łatwo nie poddam :).Jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie

Czesc Kamelka :) ja tez dzis czuje sie oslabiona, boli mnie glowa i czasami mi sie w niej kreci ale to tez pewnie wplywa pogoda bo caly dzien pada i zimno a na dodatek mam okres... Bralas juz ten antybiotyk ? Jesli tak i nic Ci do tej pory nie jest to znaczy ze juz Ci nic nie bedzie i nie masz kochana sie czym zadreczac naprawde. Moze poczytaj jakas ksiazke zeby o tym nie myslec ?

Wydaje mi ze za duzo myslisz i za duzo sie zamartwiasz stad moga brac sie tez te leki. U mnie tez dzis pojawily sie male leki ale zaraz odchodza, staram sie odwrocic mysli od nich w dobra strone i nie wkrecac sobie. Tobie tez proponuje zajac sie z czym porobic cos ze swoimi slicznymi coreczkami, poczytac ksiazke, wziac ciepla kapiel. I obiecuje Ci ze nic Ci sie nie stanie. To tylko strach obronna reakcja organizmu. Powiedz sobie samej ze nic mi nie jest i nic mi sie nie stanie jestem zdrowa nie zwariuje. Przede wszystkim nie mozesz sie nad soba uzalac i wkrecac sie w ten lek bo bedzie coraz gorszy. Wiem sama z doswiadczenia ze jest wtedy gorzej. Buziaki.

Hej :) u mnie juz troszke lepiej,tylko leki nie odpuszczają (szczegolnie ze sie zaczne dusic),źle mi się śpi i żołądek jak bolal tak caly czas boli. Wczoraj miałam atak paniki w galerii,słabo mi sie zrobilo i myslalam ze zwymiotuje,usiadlam na lawce i myslalam ze juz nie wstane,tak sie bałam. Dzisiaj jakos daje rade ale zrobilo sie bardzo ciepło i juz sie denerwuje. A i byłam u pani psycholog,gadka szmatka co mi tam jest i sie mnie pytała co zamierzam z tym zrobić i z czym wychodze z tej rozmowy (gdybym wiedziala jak sie pozbyc lekow to bym nie przychodziła),ehh masakra. Pozdrawiam was :)

Jak dla mnoe Arabellka trafilas na kiepskiego psychologa. Bo wodzac ze jestes mloda i juz borykasz sie z nerwica to powinna automatycznie zareagowac i Ci pomoc bo pozniej moze to przerodzic sie w depresje. Ja chodzil do Pana psychologa i mnie pomogl, kazda wizyta trwala godzine czasami 1,5 godz. I to byly rozmowy czasami zarty ale mnie bardzo pomagaly. Wiec ten Twoj psycholog sam chyba sie na tym nie zna skoro pyta sie Ciebie co chcesz z tym robi. Kamelka jak bede miala wiecej chwili wolnej to sie odezwe bo w dzien w dzien jestem u siebie na budowie od razu po pracy i jak Wam tu pisze to zazwyczaj z telefonu rzadko siedze przy komputerze no chyba ze w pracy. Dzis to tylko marzy mi sie juz ciepla kapiel i do lozka leniuchowac, bo dzis ten od 8 rana na budowie. Mnie meczy ten ciezki oddech ze nie bede mogla nabrac powietrza udaje mi sie zapomonac ale czasami to wraca i wkurza bo nic poza tym mi nie dokucza chyba ze chwilowy lek ale tak to czuje sie dobrze. Pozdrawiam Was moje dziewczyny trzymajcie sie cieplutko i nie dajcie sie tej nerwicy to MY jestemy od niej silniejsze a przede wszystkim jestesmy zdrowe. Buziaki :)