Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wakacje z częstoskurczem

Rekomendowane odpowiedzi

Temat bardzo na czasie, przynajmniej dla mnie. Przez ostatnie lata nie przejmowałam się częstoskurczem bo zdarzał mi się ekstremalnie rzadko. W tym roku zwiększyła się częstotliwość, mam więcej skurczy komorowych, mocniej odczuwam kołatania itd.itp. A urlop od dawna zarezerwowany, daaaaleko od domu czyli również od szpitala. Co prawda w kraju, do którego się wybieram są szpitale ale od naszego domku to będzie godzina drogi. Pewnie bliżej można znaleźć lekarza, pogotowie itp. ale kraj obcy, strach jest, zwłaszcza, że moje częstoskurcze to ok. 200 ud/min. i najczęściej wszytko uspokaja się dopiero w szpitalu. Jak przygotować się do urlopu w takiej sytuacji?

Gość SAKREBLE2

Po prostu sie przygotuj na wyjazd, dowiedz sie gdzie masz zadzwonic itp Godzina drogi to nie tak zle, ja ostatnio dopiero po 3 godzinach sie zdecydowalem pojechac na pogotowie do ktorego tez mialem tak z 45 minut. Nie mam pojecia czy lekarze przepisuja adenozyne czy trzeba ja podawac tylko w szpitalu ale chyba tylko to drugie. Wez sobie jakies wyciszace inaczej to bedizesz myslal tylko o sercu.