Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kręgosłup szyjny

Gość Paulina9837190

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulina9837190

Witam. Mam poważny problem ze zdrowiem przeszłam operacje kręgosłupa pięć lat temu miałam skoliozę skoliozę dwułukową piersiowo-lędźwiową we wrześniu miałam wypadek na rowerze robiłam sobie zdjęcie kręgosłupa nic mi nie wyszło , jakoś trzy miesiące po wypadku dostałam dziwnych objawów przez cały tydzień miałam ból głowy potem miałam światłowstręt , potem te objawy mineły , byłam u lekarza zrobiłam sobie zdjęcie odcinaka szyjnego , wyszło mi że mam na skutek wypadku mam naruszony kręgosłup szyjny , nie wiem teraz co mam robić bo jak wychodzę z domu mam zawroty głowy , i nogi mi się robią jak z waty , latają mi jakieś mroczki na przed oczami w szczególności na lewym oku, i mam jakieś zaburzenia wzroku dziwnie widzę nie umiem nawet tego opisać . Mam jakieś lęki przestrzenne nie wiem co mam robić , ciągle czuje się osłabiona.. często mam takie uczucie odpływania , nie radzę sobie z tym badania zrobiłam nic mi nie dolega . Nie wiem co zrobić żeby zacząć normalnie egzystować . Od kilku miesięcy siedzę w domu i nie potrafię wyjść z niego bo jak z niego wyjdę czuję że odpływam i nie wiem co sie ze mną dzieje .. Przed operacją też miałam takie objawy ale one trwały kilka minut , po operacji ustąpiły mi wszystkie objawy , w nocy jest najgorzej jestem bardzo wtedy osłabiona , odczuwam tępy ból z tyłu głowy ..

Polecam wybrać sie do neurochirurga. Pani objawy mogą sugerować rożne choroby. Symtomy sa do siebie bardzo podobne przy wielu schorzeniach. Cieżko jest dlatego określić co pani może być bez wyników radiologicznych głowy, kręgosłupa szybkiego, badań oczu itd. Pozdrawiam M.