Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Co to mogło*może być?

Gość Konrad22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj około dziesiątej rano pomagałem sąsiadowi przenosić betonowe bloki (przenosiliśmy je we dwóch a ich ciężar nie był wyczerpujący). Podczas załadunku jednego z nich, przenoszony blok przygniótł mi jeden z palców u ręki. Bolało mocno ale kilka sekund później stało się coś co mnie zaskoczyło, a mianowicie dostałem bardzo mocnych zawrotów głowy, mroczków przed oczami, moje serce biło bardzo wolno i mocno oraz oblały mnie zimne poty. Usiadłem na ziemi a chwilę później się położyłem aby przeczekać najgorsze, gdy myślałem że wszystko jest już w porządku powoli podniosłem się do góry jednak wszystkie objawy wystąpiły ponownie lecz miały mniejsze natężenie. I tutaj rodzi się moje pytanie, co to po prostu może być? Czy mogło to być spowodowane faktem że nie jadłem śniadania a jedynie zapaliłem papierosa? Iść do lekarza czy nie robić żadnych kroków w tym kierunku? Nie wiem jak wielkie to ma znaczenie ale w grudniu byłem na Rezonansie Magnetycznym głowy, wyszedł dobrze. Narkotyków nie biorę, alkohol zdarza mi się pić w różnych ilościach (ale nie skrajnych). Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Może jakiś lekki szok, nie wiem, ja miałem kiedyś coś takiego samego, tylko że jechałem na hulajnodze bardzo szybko i przesraszylem sie autobusu naprzeciwko i zeskoczylem z hulajnogi i próbowalem biec z prędkoscia Bolta ale nie wyszlo xD Noga mnie tylko bolala ale dostalem nagle mroczkow przed oczami, maksymalne zawroty glowy, ciemno mi bylo tak fioletowo przed oczami, musialem usiasc, po paru minutach minelo, nie wiem jakim cudem, nie przewrocilem sie tylko na ta noge tak zeskoczylem no masakra dziwna sprawa xD Ale to bylo dawno temu i nic mi po tym nie zostalo oprocz lęku przed hulajnogą xD A najgorsze bylo to ze ten zjazd byl około 15 stopni w dół, autobusy ledwo wjeżdzaly

Gość SAKREBLE2

Wydaje mi sie ze to moglo byc od dzwigania i braku sniadania - kolega mial cos troche podobnego: ogladal kiedys pol dnia telewizje, z nogami *po turecku* poczym poszedl za potrzeba do toalety. Tam sie w pewnym momencie ocknal lezac na ziemi. Zemdlal tylko na chwile bo reszta domownikow by to zauwazyla ze nie wychodzi :) Rozumowanie jest takie: 7 spinanie okreslonych miesni i nagly doplyw cisnienia powoduje rozlegulowanie krazenia na chwile. Tak tez maja ciezarowcy, jest sporo filmow na youtube gdzie ktos probuje rwac sztange , podnosi ja do wysokosci pasa, trzyma przez minute opuszcza i mdleje. Ty mogles miec cos podobnego. JAk by sie to stalo bez przyczyny i powtorzylo wtedy bym poszedl do lekarza. Poki co bylbym to w stanie sam sobie jakos wyjasnic

Chyba duży wysiłek,a bez śniadania.Poza tym mogło tez to być od dźwigania: Mnie zdarzają się zawroty głowy, gdy coś dźwignę jedną ręką,a w kręgosłupie szyjnym cos się ,,przesunie**. Jak kręgosłup szyjny jest np. krzywy, to nawet przy schylaniu mogą byc zawroty głowy ,albo przy patrzeniu w górę, przy gwałtownym ruchu głową itd.