Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia pytania pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pisałem juz wczesniej aczkolwiek widzę,ze forum zamarlo. Po szpitalu rozpoznaniem arytmii nie napisano jaka ,ale jest tak rytm zatokowy puls średni 62 najniższy 37,najw.120, dodatkowe pojedyncze pobudzenia nadkomorowe 6300 poj pobudzenia komorowe 298, 8 okresów bigeminii komorowych. To wszystko echo norma. Probyb wysilkowej nie zrobili. Brak lozek czasu masakra. Ogólnie choruje tez na nerwice lękowa depresje i zab osobowości. Mam silne napady lęku. Wpdlem w tej chwili w hipohondrie boje się zawalu lub migotania przedionkow biorę sotahexal 80,mg rano i wiecz.ten lek nasilil depresje i wszystko co związane u mnie z psychika popadam w paranoje jest bardzo zle. Czuje sie jak w pól żywy puls mam 50-60 max czuje się słabo. Często szumiw uszach wczesniej tez tak bylo miewam dreszcze przy atakach nerwicy napadu leku dzis tak bylo mialem 7 dni spokoju inod wczoraj znów wrocilo dzis od rana dwa normalne skurcze i dodatkowy i tak w kolko 2 i przerwa czasem 5,,i przerwa bywa minuta z 4ema skurczami. Przestałem brać antydepresanty boje się ze sie nie obudzę one powodują dużo dolegliwości sercowych nie wiem kto bym mógł doradzić dopiero wydalem a wizytę unurologa mam tez kamicę a kardiolog dop za 3 mies. Z dnia na dzień czuje się gorzej było lepiej jak mogłem spać bo Bralem miansegen lerivon niby jest napisane ze może zwiększyć arytmię ale jestem przeczulony lekarz na sor mowil ze mam brać normalnie ale mam niskie tętno i nie wiem czy to bezpieczne czuje sie w pól żywy jakby za szybko nasiliła mi się derealizacj odbieram.percepcję świata dużo gorzej jak za szyba jak patrzę w lustro to tak jakby nie ja to się nasiliło po wykryciu arytmiii i sotahexalu. Jak go odstawiać wczesniej mialem za wysokie ciśnienie i Bralem pilotom pomagal. Jak to odstawić czy mogę na noc żarzyć ten miansegen dużo ludzi pisali ze bierze betablokery i np hydroxyzyne musze wrócić antydepresantów lekarz rodzinny nic nie pomorze co robić mam stany jak miał.zjechc takie zadlabniecia były nogi jak z waty ucisk w glowie uderzenia goraca uczucie ze odjeżdżam gdy mierze wtedy ciśnienie jest np 130/70 lub mniej puls pisałem 50 czasem 65 jak się rusze to norma 70 75. W spoczynku niski. Boje się ze umrę ta myśl i ta arytmia mnie dobiła wole iść sie powiesić od dwochntygodni boje się wyjść z domu bo boje się ze tam umrę. Jetem kierowany do kliniki szpitala leczenia nerwic i zaburzenia osobowości ja juz nie wiem czy ta arytmia od nerwów i nerwicy zaczelo się w grudniu jak lekarz w certusie prywatna lecznica Poznań napisał na ekg zaburzenia przewodnictwa srodkomorowego ale nie wykryl tegonhoter innego nie ma wtedy na ekg bylem.na psychotropach klonazepamie itd bo biorę doraźnie a mam efekt fartuch i pamiętam zemorzed ekg serce z nerwów mi wariowalo. Boje się ze nagle umrę napisałem juz testament zegnam.sienze wszystkimi od dziecka byle przeczulony chorowity itd. A to anginy ropnie, syndrom.hornera prawo oczny kamica.nerkowa refluks.z nadzerka przy wpuscie lecze to teraz moim zdaniem za duzo lekow sie wierze. Nibybobraz krwinokaynale jak biorę klonazepam na uspokojenie to jest lepiej ale tontez zmienia obraz krwi niech ktos cos doradzi tsh ok morfologia ok. Boje się tych skurczy. Czy jest wskazana ablacja?,Dodam ze dlugo zbyt dużo wazylem malo ruchu kiedyś paliłem 7 lat. Rzucilem 11 lat temu paliłem jak mialem 15 latem od dziecka zyje w stresie ojczy alkoholik rozwody ojciec psychopata ciągly stres. Ostatnio nawet oglądałem trumny wszystko przez beta bloker dlaczzegonten głupi kutas na sor jaknwie ze mam deoresje daje mi sotalol???? To są nieuki przepraszAm za literówki pisze w Tel.

Uspokój się, jeżeli to tylko pobudzenia nadkomorowe to nic Ci nie będzie (echo w porządku?). Skurcze są bardzo nieprzyjemne i potrafią człowieka doprowadzić do rozpaczy. Pulsem się nie przejmuj dopóki jest powyżej 50.Nie walcz tylko poddaj się, mów sobie co będzie to będzie. Jeżeli to nerwica to takie myślenie powinno pomóc.

Jesteś teraz w fazie kontrolowania, analizowania a to potęguje twój strach.Antydepresantów nie można nagle odstawiać.Myślę, że miaseryne możesz brać z blokerem,chociaż jeżeli nie masz wysokiego ciśnienia to brałabym mniejsze dawki na noc.Nie daj się wciągnąć w spirale strachu(przechodziłam przez to),nie sprawdzaj ciągle pulsu.Włącz ulubiony film łyknij sporą porcję magnezu i spokojnie oddychaj przeponą. Najważniejsza jest relaksacja.To nie przejdzie odrazu, ale będzie coraz lepiej, gdy tylko przestaniesz walczyć a poddasz się temu.