Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Panika, zimne poty, mdłości, zawroty głowy i duszność?

Olgasss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was ! Jestem Olga, mam 20 lat. Piszę tutaj, by dowiedzieć się co może dolegać mojemu organizmowi. Wszystko zaczęło się w pierwszy upał tego lata, dostałam biegunki, mdlałam, miałam atak paniki. Trafiłam do szpitala, podali mi kroplówkę, stwierdzili, że mam za mało potasu i jestem odwodniona, podali co mieli podać i wróciłam do domu. Od tamtej pory źle się czuję. Miałam znów podobną sytuację w kolejny upał, panika, mdłości, bez biegunki i mdlenia. Zauważyłam, że to również pojawia mi się niezależnie od pogody i miejsca w jakim przebywam czy też sytuacji. Nagle czuję, jakby ktoś oblewał moje kończyny chłodną wodą, moje serce zaczyna bić bardzo szybko i ciężko, mam uczucie, że muszę wstać, ucieć, dostaję chwilowej paniki, również mi nieco niedobrze i kręci mi sie w głowie. Trwa to może jakieś 15-30sekund i nagle znika. Nagle czuję się normalnie. Dodam, że mam problemy hormonalne, ( jajniki policystyczne.) i ciągłe bóle kręgosłupa (plecy wklęsłe, dyskopatia). Do jakiego lekarza mam się udać, kogo pytać o przyczynę tych stanów? Prosiłabym o pomoc, bo bardzo przeszkadza mi to w codziennym życiu i bardzo martwi, bo jestem młodą osobą. Dziękuję : )

Hej. Na poczatku moze zrob sobie podstawowe badania z krwi i z moczu. Jesli wszystko wyjdzie w porzadku proponuje udac sie do psychologa, niektore Twoje bole moga byc na podlozu psychicznym. Mozna powiedziec ze masz nerwice. Moja nerwica zaczela sie podobnie. Dokladnie 2013 roku. We wakacje dostalam kilka razy biegunki, wymioty roznego pochodzenia bole glowy, kregoslupa, zolodka. Pod koniec roku nerwica zaatakowala z ogromna sila... Wiec moze poki nie jest za pozno na gorsze obajwy udaj sie do psychologa lub psychitary porozmawiac. Ale na poczatku badania. Pozdrawiam :)