Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to był zawał ?

Gość Kamillo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, cały dzień dziś w pracy kuło mnie coś z lewej strony klatki piersiowej, i pod lewą stopą (jakby ktoś mi wbijał kołek w lewą stope od spodu). Kiedy szedłem, nagle poczułem się coraz słabiej jakbym miał zaraz zemdleć, poczułem jakby coś mnie dosłownie grzmotnęło, poczułem jak łopocze mi serce na skroni na głowie, i po chwili przeszło, ale cały dzień czułem się jakiś słaby i niemrawy. Teraz czuje się już lepiej, ale naprawde mnie to zaniepokoiło, zwłaszcza, że czuję ból kręgu w okolicach piersiowych gdy dotykam kręgosłupa w tym miejscu (ide z tym do lekarza ale dopiero we wtorek). Co to mogło być ? Czy to był zawał ? Dodam tylko, że jestem osobą bardzo aktywną fizycznie, trenuje sztuki walki 6 razy w tygodniu, mam 26 lat ale mam nadcisnienie (około 155/90 puls 90). Miałem robione wszystkie badania 2 miesiące temu i wszystko było ok, zrobione EKG, echo serca, cała morfologia, badania moczu, USG jamy brzusznej i prześwietlenie płuc. Z góry dziękuje za odpowiedzi, za które będe wdzięczny, bo ostatnio czuje się strasznie *odrealniony* ale myślałem że to tylko przez nadciśnienie. Pozdrawiam

Hej. Zawał to poważna sprawa i raczej gdybyś go przeszedł byłbyś w szpitalu. wg. mnie wygląda to na jakieś pierwsze objawy zaburzeń rytmu serca, z drugiej strony mogła to być niestrawność po prostu :). Spokojnie, wszyscy na tym forum to mają :)(zaburzenia, a nie niestrawność) obserwuj się.

Gość SAKREBLE2

Zawal to raczej na pewno nie byl Obstawial bym kregoslup a przemawia za tym: - bol stopy - klocie w klatce piersiowej - pulsowanie w skroni - wbrew pozorom to prawdopodobnie nie byl puls serca (przeplyw krwii) ale drgania miesni typowe przy problemach z kregoslupem i nie doborze pierwiastkow. Nie przeciazasz za brdzo kregoslupa (zwlaszcza szyjnego)? Uzupelniasz magnez?

Witam, przeciążam kręgosłup na treningach, to na pewno. Byłem dzisiaj u kręglarza i troche mną popstrykał ale nadal czuje ból przy dotykaniu kręgu i czuje się ogólnie słabo. Chyba powinienem leczyć swoje nadciśnienie bo jak na 26 lat życia to jest strasznie wysokie. Czy przez nadciśnienie moge odczuwać nagłe zawroty głowy i zdezorientowanie ? Bo czasami tak mam, że nagle czuje jakbym miał odpłynąć/