Rudziutk20 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Hej wszystkim dwa dni temu znowu moja nienawidzona kolezanka dala o sobie znac , a taka bylam szczesliwa ze mam juz spokoj , a tu bęć wieczór leże sobie w łożku oglądam tv i nagle uczucie lęku , serce bije jak by miało zaraz wybuchnąc ucisk w klatce piersiowej , blada jak sciana i trzesłam się okropnie , oczywiscie moj mąż za telefon i dzwoni na pogotowie , przyjechało oczywiscie juz bylam w koncowej fazie ataka , ale suprices atak znowy wiec w ciągu 20 min mialam dwa ataki , jeden w domu i jeden w drodze do szpitala :o Wam tez sie tak nie raz trafiało ? Dwa ataki pod rząd ? Oczywiscie badanie krwi , ekg i podpieta bylam do monitora cala noc az do rana , przyszedl lekarz powiedzial ze wszystko ok i ide do domu , wszystko wyslą mi listownie do domu, szczerze to za bardzo nie wiem co mi wkoncu było . I od tamtej pory caly czas mam strach , czuje jak by mi cos siedzialo na klatce piersiowej , boli mnie żołądek i oczywiscie jak to ja wkrecam sobie ze mam chore serce , chodz wiem ze jest inaczej , ehhh plus tego wyszedl mi siniak w miescu gdzie byla pobierana krew Cytuj Odnośnik do komentarza
hannia Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Hej , rozumiem Cię ja cierpie na to samo z przerwami od kilku juz lat i znowu powróciła , męczy mnie to już bardzo , zawroty głowy drżenie rąk ścisk w żołądku rozwolnienire osłabienie i potliwosć dłoni jak i panika przed czymś strasznym :(, Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ailatan24 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Czy jest ktos tutaj moze ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ailatan24 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Chciałam napisac, że też borykam sie z nerwica juz od dwoch lat, pod koniec 2013 roku, moja nerwica naszła nagle i pokazała swoja najgorsza wersje... przez 2 miesiace codzienny scisk w zoładku, zawroty głowy, dusznosci, strach przed wyjsciem z domu, natretne mysli, brak apetytu, w ciagu tygodnia schudłam 5kg, strasznie sie trzesłam, nie mogłam w ogole spac, serce waliło jak oszalałe, okrepne leki przed smiercia, choroba, sztywnosc miesnie i bol pleców, biegunka. W ciagnu jednego miesiaca byłam 5 razy u lekarza rodzinnego ale nic mi nie pomogł, nie wiem jakim cudem objawy odeszły same... Teraz czasami pojawiaja sie zawroty głowy oraz napieciowe bole głowy, czasami nachodza mnie leki i kulka w gardle, momentami mam tak ze nie moge poknąć bo sie zapowietrzam i wydaje mi sie ze sie udusze. Radze sobie z tym bo to nachodzi mnie czasami, przed miesiaczka tylko mam tydzien przed ze jest to czesciej i troche wiecej objawów w tym ciezko mi sie oddycha. Wiem ze to nie choroba tylko umysł po jakis przezyciach przezytych w dzieciństwie badz pozniej jest uszkodzony i w ten sposób odreagowuje to tylko jakies psychosomatyczne objawy wykreowane przez umysł. Ale czy jest ktos tutaj na forum z kim mogłabym sie czasami tymi objawami podzielic. Mam narzeczone ale jemu mi jest głupio o tym mowic bo boje sie ze mnie nie zrozumie.... Wole zeby to była osoba która sama przez to przechodzi i wie jak to jest miec to dziadostwo bo człowiek który tego nie przeszedł nie wie z czym nie boryka dana osoba i jak czasami jest z tym ciezko kiedy lek paraliżuje.... Pozdrawiam wszystkich nerwicowców :) Cytuj Odnośnik do komentarza
annam1982 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Hej ja męczę się z nerwicą z przerwami juz od 13 lat. Myślę, że nikt, kto sam tego nie przezył, nie jest w stanie zrozumieć co czuje taka osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
ailatan24 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A czy jest mozliwosc wspierania sie tutaj nawazajem ? Od kiedy weszlam na to forum czuje sie lepiej ze swiadomoscia ze nie jestem z tym sama, ze tak naprawde nie mam zadnej ciezkiej choroby bo wszystko badania jakie robilam od stop do glow mam dobre tylko moja glowa szwankuje. Umowilam sie na 22 lipca do psychologa mam nadzieje ze cos mi pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi