Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo widoczne żyły

Gość Krzyss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Pisałem już w dziale Dermatolog, ale może mój problem mam inne oblicze, także spróbuje też tutaj Witam Od jakiś 2 lat bardzo mam uwydatnione naczynia krwionośne na rękach i nogach. Nawet gdy jest zimno i ręce mam wręcz siwe to widać żyły, natomiast gdy jest gorąco to wręcz wychodzą na zewnątrz. Mam na tyle cienką skórę, że widać prawie każdą żyłkę na nogach i rękach. Jest to niekomfortowa dla mnie bardzo sytuacja, bo u kulturystów wygląda to chociaż ładnie a mnie budzi obrzydzenie. Dermatolog mi powiedział, że taka moja uroda. Dodatkowo na nogach pojawiają się żylaki. Mam 29 lat, nie uprawiam żadnych siłowych sportów, mam pracę siedzącą Czym to może być spowodowane? Ewentualnie czy są jakieś badania, które mogłyby wskazać jakieś nieprawidłowości u mnie? Bardzo proszę o pomoc:) Dołączam zdjęcia ręki http://www.tinypic.pl/s6474xyfgfjz http://www.tinypic.pl/5e53kjq2ttbv http://www.tinypic.pl/rpct6wlow37n

Linki nie działają .Po drugie musisz uwierzyć lekarzowi ze taka twoja uroda .Nie ma jednostki chorobowej której objawem były by widoczne żyły .Ja jestem kobietą a tez mam bardzo widoczne żyły na dłoniach ,moja mam też .I tyle. Co do nóg jeśli masz siedzący tryb pracy ,musisz albo ćwiczyć albo coś zażywać bo doprowadzisz do żylaków .

Gość SAKREBLE2

Hej Linki u mnie dzialaja Mam podobny wiek i zyly nawet bardziej widoczne niz Ty. Zostalem dokladnie przebadany pod innym katem ale co do zyl to taka nasza uroda. Nic strasznego, trzeba sie przyzwyczaic i nie zamartwiac, wiekszosc ludzi ma wieksze problemy w swoim wygladzie. Jestes w wieku w ktorym zylaki sie pojawiaja przy braku ruchu i siedzacej pracy wiec albo wezmiesz sie za siebie albo bedzie tylko gorzej pozdrawiam

Mi niestety trudno się z tym pogodzić, a cały czas nie można chodzić z rękami uniesionymi do góry (wtedy nie widać żył) ;) Na innym forum dostałem taką odpowiedź: *Możesz spróbować zabiegów drenażu żylno-limfatycznego, manualnego lub mechanicznego (pneumatycznego), który ma na celu stymulowanie i poprawienie krążenia w organizmie. Pierwszy wykonuje się technikami masażu, natomiast drugi za pomocą mankietu uciskowego, który wypełniany jest powietrzem. Oprócz tego stosować można odpowiednie leki i materiały uciskowe. * Niestety nic więcej nie udało mi się uzyskać. Może tutaj ktoś coś więcej wie na ten temat? Pozdrawiam