Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk przed lekami

27anowi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Cierpię na nerwicę lękową od kilku lat. Ostatnio jest coraz gorzej.Od paru miesięcy nie biorę żadnego leku a mój stan się pogorszył:( Nie mogę jeść, wymiotuję, mam biegunki i te podłe kołatania serca.Puls mi skacze do 130. Dziś męczy mnie cały dzień.Chudne jak tylko co mnie martwi. Mam za 2 miesiące ślub i ciągłe sny że jest coś nie tak. Dostałam hydroksyzynę 10mg ale boję się jej wziąć że coś mi się stanie. Czy ktoś bierze ?Jak się czujecie po niej? Boję się że się nie obudzę czy będę spała za kierownicą.

Witaj 27anowi, Hydroksyzyna 10mg to bardzo mała dawka tego bardzo bezpiecznego, choć starego leku i na pewno nic Ci się po nim nie stanie. Nie wiem nawet czy to nie za mała dawka tego leku przy objawach, jakie opisujesz. Więcej na temat tego leku możesz przeczytać na tym forum: http://www.nerwica.com/hydroksyzyna-hydroxyzinum-atarax-t10497-336.html Życzę przełamania tego irracjonalnego - jak wszystkie w nerwicy - lęku, wracania do zdrowia i wszystkiego najlepszego z okazji ślubu :) JANUSZDG :)

Dziękuję za życzenia :) Zawsze się boję że mnie tak uspokoi że serce zbyt wolno zacznie bić. Po prostu to mój dodatkowy lęk , który mocno mnie przytłacza..... Żołądek mocno mnie boli i tłucze właśnie serce. Ale boje się co będzie się działo ze mną po zażyciu tabletki już.

Ja bralam dwa razy po 25 mg i funkcjonowałam jak najbardziej normalnie!!!!10 mg to bardzo mała dawka wiec na pewno nic złego ci się nie stanie,a serce u nerwicowca nigdy nie zwolni do niebezpiecznej granicy wiec nie masz się czym martwić!!!Dlaczego nie poprosisz lekarza o jakiś lek który działa stale a nie tylko doraźnie?Przecież to meczarnia ,wiem bo sama to przechodze!!

Nie moge się teraz dostać do mojej doktorki bo ludzi ma dużo. A ja bym chciała właśnie cos na dłużej bo juz mam dosyć:( Przez rok brałam mirtor ale on dawał efekt lekkiego tycia ale na napady nic a nic. Do ślubu to ja jak szczypiorek będę przez te nerwy-już bym nawet wolała potajemnie wziąć ten ślub żeby stresu mniej było. A co Ty bierzesz na typową nerwicę ? co dobrze działa na Ciebie. Co do hydro to mogę ją wziąć już jak szybko mi wali serducho? ale wiekszego lęku nie mam?

Doraznie bo chce zajść w ciążę po ślubie tylko że nie wiem jak ja to wytrzymam bez leków. Doraznie brać hydro to nic mi nie da do czasu ślubu bo mnie dzień w dzień męczy wysokie tętno i chudnę z tych nerwów :( Nie wiem co mam robić?