Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmiany po zakrzepicy

Gość Izzzka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , w 2009 r 3 mies po porodzie okazalo sie ze mam zakrzepice zyl glebokich, leczylam prawie 2 lata na szczescie wyszlam z tego. W 2014 roku w pazdzierniku urodzilam 2 dziecko. Badałam sie w tym celu, na usg dopplera wyszlo ze nic mi nie jest. Zauwazylam od stycznia ból głowy. Jest to ból pulsujący do gory po lewej stronie. Nie zdarza mi sie to czesto , raz na 2 tyg jednak jest to dokuczliwe ale do przezycia. Ostatnio czesto mam wieczorne mdlosci ( na pewno nie ciaza - sprawdzone) do tego dochodza czeste zawroty glowy, ogolne oslabienie organizmu. Czasem widze ze brak cukru bo potrafie cala paczke cukierkow w ciagu 5 min pochlonac. Doszedl takze ból w klatce piersiowej po prawej stronie ( lekarz stwierdzil ze to bol kregoslupa po ciazy, ekg nic nie wskazalo). Dodam ze w ciazy przytylam 20 kg i zeszlo to ze mnie w ciagu 2 mies. Czy to moze byc wszystko zwiazane z nadcisnieniem czy moze to byc inna przyczyna. Boje sie isc do lekarza z tym wszystkim ,,, bo boje sie ze mi wykryje cos * najgorszego*. Prosze o porade.

Izzka to jest forum internetowe i diagnostyki raczej nikt Ci nie przeprowadzi wirtualnie. Lepiej idź do lekarza i bądź dobrej myśli, masz dwoje dzieciaczków pomyśl, ze to w trosce o to aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem razem z nimi. Wszyscy tutaj borykamy się z jakimiś dolegliwościami około-sercowymi, ale badań i wizyty u lekarza nawet najlepsze forum nie zastąpi. Ma ono niewątpliwie walor terapeutyczny i bardzo motywuje i to nawet nie sądziłem, że aż tak dobroczynny wpływ w procesie leczenia może mieć forum internetowe ;-)