Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mam pytanie

Jorge

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 23 lata. zeszłej nocy obudziło mnie ukłucie po lewej stronie klatki. Wstałem wystraszony, więc niewiele myśląc pojechałem na pogotowie, Tam lekarz zmierzył ciśnienie 150/70 puls 43 i wystawił skierowanie na SOR a rozpoznanie bradykardia. w Szpitalu została pobrana krew i w morfologii lepszych wyników nigdy nie miałem. Co do bradykardii to uprawiam sport bardzo aktywnie (4-5) razy w tygodniu. Biegam długie dystanse oraz pływam na basenie.podczas sportu nie czuje żadnych dolegliwości, dopiero kiedy usiadę i odpocznę czuję jakiś pisk w uszach, czasem czuje się tak jak bym nurkował pod wodą. od jakiegoś czasu czuję się po prostu osłabiony, brakuje mi energii. jednak dzieje się to tylko w pracy. czasem miewam lęk ze zemdleję. nie wiem dlaczego nie zostały mi zrobione dodatkowe badania w szpitalu a został podany lek furosemidum polpharma i lekarz powiedział, że nie zareagowałem na ten lek. z rana został podany mi lek Amlopin 5mg i kazano mi zgłosić się do lekarza rodzinnego w celu podjęcia leczenia. i pytanie moje brzmi czy to aby na pewno jest problem z sercem? czy może mam problemy nerwicowe?