Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból plecach po prawej stronie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj rano budząc się złapał mnie ból pleców w prawej stronie, tak trochę na dole, przez moment nie mogłem się ruszyć, ponieważ ból był bardzo kujący. Dopiero po chwili mogłem wstać i się ruszyć, ale ból nadal był. Poszedłem powoli do łazienki, ponieważ robiło mi się niedobrze, nie wymiotowałem,a le miałem zawroty głowy, zrobiłem się bardzo blady, dopiero po dłuższej chwili, przy małej pomocy mamy zawroty ustały a ból jest dalej tyle ze mniejszy. Jeśli chodzi o ból pleców już 3 dni wcześniej mnie zaczęły boleć ale nie w takim stopniu.Co może buc przyczyną, co należy robić dalej? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Koniecznier do lekarza.;Moze wątroba lub nerka? Jesli piłeś alkohol, to może i to.Trzxeba zrobić USG jamy brzusznej, gdzie zostanie oceniona wątroba, pęcherzyk żółciowy, nerka, aorta brzuszna itd. No i badanie moczu i krwi:OB,CRP, morfologia z rozmazem, Alat,Aspat,mocznik, kreatynina,elektrolity.Lekarz obejrzy wyniki i może wtedy coś powiedzieć na temat.

Jeszcze mozna zrobić bad. : kwas moczowy i lipidy. To pozwoli lekarzowi ocenić ,co jest grane.Może też boleć z tyłu od kamieni w pęcherzyku żółciowym. Dieta lekkostrawna,,nic smażonego, tłustego, slodkiego.Aero alkoholu. Czy w okresie poprzedzającym ten ból jadłeś i piłeś coś ,co mogło sprowokować te bóle....