Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kręgosłup stopy nos oczy uszy mówią bardzo wiele o sercu i chorobach organizmu

Danie14

Rekomendowane odpowiedzi

Hej DANIE mam nerwice ktorej najpowazniejszym objawem sa kolatania serca. W sytuacji kiedy tych kolatan nie mam i wszystko niby jest ok, mam wlasnie uczucia pulsowania w ciele i drzenie miesni. PIerwiastki uzupelniam wiec nie wiem od czego to. Mozesz jakos doradzic?

Gość Cortezjusz

Witam, może tutaj uda mi się..około 8 lat temu podczas świąt Bożego Narodzenia miałem grypę (miałem ok 12lat) i jakoś źle ja znosiłem , od tamtego czasu stałem się bardzo wrażliwy, miałem wrażenie ,że kręci mi się w glowie, ciągły niepokój , problem ze snem ponieważ serce biło szybciej i wsluchiwalem się w to, dodam ,że w dzieciństwie miałem sporo stresu ..Częste ataki paniki no nagle poczułem jakiś blok w klatce, nie wiem co się dzieje, ciężki oddech itp. Teraz mam 20 lat i już nie wytrzymuje... Przy każdym mocniejszym stresie albo kolatania albo jakieś bloki w klatce itp nawet przy wysiłku teraz to mam.. Ostatnio się wkurzylem i w końcu do kardiologa poszedłem, robiłem ekg, pełna diagnostyka laboratoryjna, holter, echo... Krew ok, tarczyca ok, ekg zawsze ok, echo ok oprócz tego ,że.minimalnie powiększona lk no i holtera dokładnie nie sprawdził jeszcze lekarz ale mówił ,że tylko 6 pobudzen serca i szybki rytm zatokowy ...I powiedział ,że może niedokrwienie serca. ..Po tej diagnozie zacząłem się źle czuć.. Niedawno dziadek mi umarł i jeszcze gorzej.. Wczoraj wieczorem miałem taki atak paniki i źle się czułem, dziś znów.miałem sytuację stresowe.. Później się uspokoilem i szedłem z dziewczyną i nagle kilkusekundowe kolatania.. Masakra boję się, dodam, że od kilku lat prowadzę zdrowy tryb życia, od ostatnich 2 miesięcy nie trenuje ponieważ zgonilem wszystko na siłownię przez co przytylem teraz i jest źle z moja psychika

A z tym kregoslupem szyjnym to by sie zgadzalo, jak poruszam szyja (pokrece glowa) to strasznie strzela. Ale tak mam od dluzszego czasu. Kiedys mialem dziwne tepe bole glowy ktore mijaly po odpowiednim przekreceniu szyi. *.5 roku temu mialem robione RTG ktore wykazalo niweielkie zwyrodnienia stawow haczykowatych (cos w ten desen) wiec chyba nic az tak strasznego. Oczywiscie przez te 2.5 roku kregoslup szyjny ,moglem jeszcze bardziej dociazyc , moze by warto zrobic rezonans? Jesli powodem moich dolegliwosci jest (miedzy innymi) kregoslup szyjny to czy sa na to jakies odpowienie metody ? Wielkie dzieki za dotychczasowe odpowiedz !!

Ponadto od jakiegos tygodnia bola mnie nogi podczas siedzenia. A powiedz mi jaki kregoslup szyjny moze miec na serce, bo ze jakis ma to slyszalem, ale nigdy bez szczegolow a ja mam od ok 2 lat tez dodatkowe skurcze a nawte czestkurcze. Bioenergoterapeuty poszukam, niezaszkodzi sprobowac

Witam. Od paru tygodni odczuwam dziwne *drzenie* *migotanie* mięśni na całym ciele. Polega to na tym, że czuje parę uderzeń np. w nodze, a potem w brzuchu, plecach itd. Czasami zwłaszcza jak leżę czuję drżenie dosłownie całych pleców. Boli mnie też głowa w okolicy skroni, czasem troszkę wyżej i słyszę kilkusekundowe szumy. Wyczuwam jak czasami pod mostkiem mi coś mocno pulsuje, tak jakby serce troszkę się na dół przemieściło. Wszystkie badanie dotyczące serca mam zrobione(wcześniej odczuwałem bóle w klatce i kołatanie, teraz już nic) i wyszło, że wszystko w porządku z pikawką, ciśnienie mam wzorowe. Co chwilę doszukuje się nowych chorób, kiedyś myslalem, ze mam zapalenie miesnia sercowego, a potem cos z tetnicami, potem, ze guz w mozgu, masakra... Może wiesz co mi dolega? :)