Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak pozbyć się natrętnych myśli? Czy to może być nerwica?

Gość Marok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy jest to właściwe forum, jednak muszę się tym z kimś podzielić. Od paru lat zmagam się z natrętnymi myślami. Na początku w wieku 11 lat ubzdurałam sobie, że mam ciężki grzech i pójdę do piekła. Na szczeście po dłuższym czasie mi to przeszło. Następnie miałam problem z tym, że przy modlitwie w głowie kłębiły mi się różne przekleństwa wobec Boga i im bardziej nie chciałam o tym myśleć było coraz gorzej. Przez pewien czas odczuwałam również dziwny lęk i niepokój, kiedy myślałam o przeszłości. Pojawiały się myśli, iż zmarnowałam sobie dzieciństwo, że nic pożytecznego nie zrobiłam w swoim życiu. Potem w moim domu pojawił się pies. Byłam z nim na spacerze zjadł tam coś i znowu zaczęłam myśleć, że pewnie ma wściekliznę. Później zaczęłam się zastanawiać, czy może nie jestem homoseksualistą. Jednak ostatnie moje myśli, które trwają aktualnie przebiły wszystko. Niedawno oglądałam film w telewzji o tym, że jakiś facet zakochał się w swojej siostrze i oczywiście ubzdurałam sobie, iż ja też czuje miłość do swojego młodszego brata. Dodam, że w czasie tego myślenia towarzyszy mi strach i panika. Czuje, że chce mi się płakać. Nie daję już rady. Jak raz na zawsze odgonić te wszystkie natręctwa, a zwłaszcza to ostatnie? Liczę na Waszą pomoc!

Terapia,tylko i wyłącznie.Nic się da zrobić.A z tą wscieklizna,to grubo...Też mam nerwicę lękową i kilka miesiecy temu ugryzl mnie pies.Nie udalo się go schwytac więc zostalam zaszczepiona.Lekarz mnie zapewnił ze nic mi nie będzie,ale ja nadal się boje ze umrę na te wscieklizne,non stop sprawdzam czy nie mam zadnych objawów no i spać w nocy nie mogę...