Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciagle uczucie zimna

Gość Nataliaxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nataliaxxx

Witam Mam problem ponieważ cały czas odczuwam zimno, mam wiecznie zimne ręce i stopy W piękny pogodny dzień gdzie wszyscy chodzą juz letnio ubrani ja bez swetra tudzież kurtki nawet nie mam po co ruszać z domu. Najbardziej martwi mnie fakt ze z roku na rok jest coraz gorzej coraz zimniej , a ja ubieram sie coraz to cieplej;grubiej Mam 25 lat Tarczyca w normie Krążenie w normie Potas cukier i inne w normie Do najchudszych osób tez nie należę (177cm ,72kg) Stres jak zawsze u każdego czasami (Ale nie całe życie) Depresje i inne tego typu sprawy odpadają Styl życia odżywianie: normalne regularne Żadnych diet ani tego typu wymysłów Ciśnienie- idealne wręcz podręcznikowe Komentarz lekarzy *taka Pani uroda* A ja nawet nie chce wiedzieć jak bardzo zimno mi będzie gdy bede staruszką

Witam.Moja mama miała ciągle zimne nogi,dużo pracowała fizycznie,dożyła 83 lat nawet w bardzo dobrej kondycji ruchowej,miała problem z zastawkami, ale nie poddała się operacji.Ja radziłabym ci pochodzić- brodzić po płytkiej wodzie,może też być brodzik w łazience,pobudzisz organizm i nogi po takim spacerze są wręcz gorące,ręce również proponuję w zimnej wodzie kąpać.U mnie w rodzinie jesienią po pierwszym śniegu biegamy boso, nogi potem bez wycierania wkładamy w wełniane skarpety,są zawsze gorące,zresztą takie biegi hartują przed zimą.U nas się to sprawdza.Spróbuj,nie zaszkodzi skoro jesteś ogólnie zdrowa.Napisz ,czy podziałało.Pozdrawiam

Brodzenie w wodzie w brodziku lub wannie najepeiej zacząć latem, gdy jest upał.Człowiek sie zahartuje i nie naraża na przeziębienie.I dla zimnych nóg dobrze to robi. Z leków można spróbować esceven .Jest to wyciąg z kasztanowca.Tylko pomaga po 2-3 opakowaniach, nie od razu.Poza tym nalezy ćwiczyć.Np. krązenie stopami,stopy ruszać góra-dół,marsz w miejscu podnosząc wysoko kolana...itp. Można też kupić takie drewniane wałki do masażu , położyć na podłodze i ,,jeździć** po nich stopami ,a potem dłońmi.Bezruch pogarsza sprawę.