Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny ból w żebrach po lewej stronie

Gość nata91lia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nata91lia

Witam, Od ponad tygodnia doskwiera mi ból między żebrami ( tak mi się wydaje) po lewej stronie. Boli przy wdechu, kichaniu, przy niektórych ruchach, przy wyciąganiu rąk do góry, przy dźwiganiu itp. Najbardziej go czuję kiedy kładę się spać, nie mogę wtedy znaleźć dogodnej pozycji...właściwie boli przy każdej zmianie pozycji, a na na plecach leżeć się nie da. Jak już się *ułożę * i się nie ruszam, to jest ok . Rano jak mam się podnieść to jest dramat. No i tak z dnia na dzień- nic lepiej. Byłam u lekarza, sugerował półpaśca, zlecił rtg. Półpasiec to nie jest, myślałam, że to zapalenie opłucnej, bo byłam mocno przeziębiona, właściwie to dalej mnie kaszle, już trzeci tydzień, miałam silne ataki kaszlu, na początku suchego. Myślałam, że ma to związek z chorobą, ale na rtg nic takiego nie wyszło. Na kolejnej wizycie lekarz zasugerował, że to może zapalenie nerwów międzyżebrowych? Ale aż tak długo i taki ból? Przepisał mi maść, nic innego nie mógł, bo mam półroczne dziecko i karmie piersią. Wspomniałam na wizycie, że mam kamienie na woreczku, które mi wykryto podczas ciąży, ale lekarz powiedział, że to *za daleko´ do mojego bólu. Dodam, że boli mnie również przy dotyku z przodu tuż pod piersią żebra, a ogólnie ból odczuwam bardziej z tyłu i z boku. Ból mogę porównać do jakichś silnych zakwasów, albo jakby mnie ktoś skopał po żebrach, ewentualnie jakbym miała je połamane.

Gość nata91lia

No mogło mieć to też związek. Dziecka staram się nie nosić, ale jak wiadomo czasem trzeba, a 8 kg na co dzień to też nie mało. Jednak jest jeszcze coś...wydawało mi się ostatnio, że jest trochę lepiej, aż do przedwczoraj...bo kichłam sobie nagle rano i coś jakby się przestawiło/przeskoczyło, albo pękło (takie dziwne uczucie) i przy tym ból coś jakby poczkło mnie, no i ból jeszcze bardziej się nasilił... bardzo jest to uciążliwe i przede wszystkim boli, utrudnia funkcjonowanie, a przy dziecku musze być sprawna...