Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki rozrzedzające krew a dieta


Gość Noni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od dłuższego czasu zastanawia mnie sprawa rozrzedzania krwi lekami, gdy tyle produktów spożywczych, jak na przykład owoce i warzywa, ma takie samo działanie. Dlaczego np. po operacji wszczepienia zastawki pacjenci muszą brać konkretne leki a nie koncentrować się na potrawach, które tę krew naturalnie rozrzedzają? Moje przemyślenia biorą się stąd, że przy zastawce biologicznej biorę co drugi dzień acard, który w połączeniu z pewnymi produktami działa jak ,,bomba*. Unikam raczej tych produktów, ale jest ich sporo i mają inne korzystne właściwości dla zdrowia. Zaobserwowałam min. że sok z aronii powoduje u mnie rodzaj wysypki i to takiej z punkcikami krwi. Czasem mam lekkie krwawienie z nosa. Nieco nielogiczne wydaje mi się, podczas brania leków, rezygnowanie lub ograniczanie ze zdrowych przekąsek. Czy jest to paradoks, który ma jednak kardiologiczne uzasadnienie?

Odnośnik do komentarza

A jakie produkty wplywaja na rozrzedzenie krwi? Mysle ze lekarze leca wg standartow, bo przeciez jeden ma rzadsza krew a inny wieksza krzepliwosc Pewnie jestes z tych pierwszych i syad krew z nosa Ja biore plawix i acard i widze ze krew jest juz cholernie rozrzedzona bo robia mi sie siniaki Nie wiem ale samym jedzeniem to chyba za malo zeby rozrzedzic

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×