Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy ze wstawaniem przy niskim tętnie

Gość Krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ostatnio robiłem badania, i wyszło jak w temacie, lekarz powiedział ze jeśli uprawiam sport to ok, nie mniej jednak zastanawia mnie to troche bo zadnym wyczynowcem nie jestem (np. 10km biegne w 50 minut), i nie ćwicze codziennie, poza tym odczuwam lekką senność i *zmulenie*, zwlaszcza rano. co myślicie?
prawidłowe poziomy to 0,25-5,0 mniej niz 0,15wskazuje na nadczynność natomiast więcej niż 7,00,to niedoczynność.wiem bo sie lecze na niedoczynność,zanim zgłosisz sie do endokrynologa pójdz do lekarza rodzinnego i popros o skierowanie na badanie które potwierdzi lub wykluczy chorobe tarczycy,albo sam prywatnie mozesz zrobic badania,nie są drogie ,
Mam podobne objawy 21 lat cisnienie 130/80 tętno 50/min senność za dnia wzmagam się i nie śpie ale to nie przechodzi do tego zawsze zimne ręce nie uprawiam sportu ale kiedys jak ćwiczyłem dość często podobnie jak kolega 10 km/40 minut było to samo.. mam zrobić te same badania a powiedzcie jak wyleczyć zimne ręce ??? Nie chcem sie faszerować lekami do końca życia
witam jam mam podobne objawy,mam 26 lat i cisnienie 120/80 ale tetno 37-50 nie uprawiam zadnego sportu i nigdy tego nie robilem na co dzien tez tylko autem,a bardzo sie szybko mecze i mam bardzo zimne nogi w zime strasznie marzne ,strasznie raguje na zmiane pogody nieraz jest wszytko ok a nie kiedy to jestem taki nie dospany taki zamulony. Co robic ?
Mirka niedoczynnośc jest już powyżej 5.0. ja miałam 5.5 jak mnie zakwalifikowali do tej choroby. teraz po 5 latach biore dawke 75. mam tez masakryczne problemy ze wstawaniem-spie po ponad 9h codziennie -i potem przez godzine wstaje z łóżka!masakra-az mi szkoda dnia. tabletki albo nie pomagają albo to nie jest problem tarczycy.
Ja też miałam zawsze problem ze wstawaniem, i nie ważne bylo czy spie 6 czy 10 godzin- rano nie moglam sie przebudzic i po prostu wstać. Zawsze było *jeszcze troszkę, jeszcze 5 minutek...* W rezultacie zawsze wstawałam za pozno i zawsze mialam za malo czasu by punktualnie wyjsc do szkoly, pozniej pracy. Nadal mam z tym problemy-cisnienie rozniez niskie, czasem bardzo, ale natknelam sie na super poradnik - jeszcze nie wprowadzilam wskazowek w zycie, ale taki mam zamiar :) http://tnij.org/sztuka-spania-i-wstawania