Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość dave

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nadzwyczajnego sie nie dzieje badania nic nie wyjaśniły lekarze twierdza ze jestem zdrowy jak ryba mam 20 lat uprawiam sporty dobrze sie odżywiam. Od miesiąca mam dziwne napady drgawek robi mi sie nagle gorąco i zaczyna mnie boleć głowa trwa to około 5-10 min potem przechodzi a lekarz nie wie co mi jest.
hi Dave, tez mialam takie napady drgawek, na poczatku w duzym nasileniu, potrafilam lezec przez godzine cala drzac, w tym czasie mialam bardzo ostre kolatanie serca, raz bylo mi goraco, raz zimno, ostre bóle głowy, momentami myslalam, ze umre... duzo moglabym pisac o tych moich objawach. badania takze nic nie wykazaly powaznego...okazalo sie,ze te wszystkie objawy,ktore mialam byly na tle nerwowym (nerwica tak dziala)... upewnij sie czy nie masz jakiegos czynnika stresogennego, ktory moze wywolywac te napady drgawek... pozdrawiam goraco...
cześc Dave prawdopodobnie masz tężyczkę . Proponuję magnez i wapń, którego CI brakuje. On napewno CI pomoże. Najważniejszy jest magnez(Magnezin 500mg- końska dawka, dobra jesli uprawiasz sporty) i oczywiscie nie brać jednocześnie z wapnem. Ja tez mam to samo co Ty, dostaje uderzenia gorąca, czuje że cała moja twarz płonie, staję sie bardzo zmęczony i często mam bol glowy, a lekarze nie wiedzą co mi tak naprawde jest. Narazie ustalono, że to jest aura przed napadami padaczki na ktorą sie dosć długo leczylem i przerwałem bo bylo dobrze.
Gość -= Myszka 22 =-
Hej. Miałam operacje na zatoki bo stwierdzono ze ból głowy wzioł sie własnie z tad. Jednak po 2-3 miesiacach po operacji bóle powrociły. Jednak w troszke innej postaci. Objawiaja sie teraz w jednej czesci gowy ( lewa ctrona nad skronia) do tego w czasie trwani atego bólu mam kłopoty z widzeniem obraz sie zmniejsza widze za mgła a po chili juz nic nie widze. byłam u 2 neurologów jeden stwierdził ze to migrena z czego sie potem wycofał a 2gi ysłał mnie na oddział neurologiczny w szpitalu gdzie byłam leczona depakine na padaczke czego (podobno badania nie potwierdziły) aole i tak dostawałam to swinstwo dalej razem z innymi psychotropami bez mojej zgody i wiedzy. Po tych tabletchach czułam sie otumaniona nie wiedziałam co sie dzieje zawieszałam sie, nie umiałam sie skoncentrowac miałam problemy z pamiecia. po opuszczeniu szpitala czułam sie jeszcze gożej bo juz nie dostawałam tych tabletek. przez pierwszy tydzien nie było ze mna kontaktu praktycznie. Potem niesmiało postawiono diagnoze Migrena?? Czy ktos moze mi w koncu pomuc bo nie moge znieść już tych bóli a nie chce juz eksperymentowac. Pozdrawiam i prosze o pomoc !!!.....
Witam mam 22 lata, od pewnego czasu a dokladnie jak wyjezdzalem za granicy (czyli z 2.5 miesiąca temu) do polski po pracy naszedl mnie dziwny napad. Czulem sie strasznie pobudzony, nie moglem u siedziec na miejscu, musilem cos robic. Od tamtego czasu miewam caly czas dzien w dzien bóle głowy w skroni i z przodu, uczucie gorąca, pulsujące żyly w skroniach, uczucie jakby cos miażdzyło mi głowe, w dodatku bolą mnie oczy. co to moze być czy oby nerwica? ekg w porzadku. tomografia głowy tez, mocz, krew, ok. pomocy