Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Urzadzenia typu smartheart - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Wtam, chcialbm kupic sobie takie cos https://www.getsmartheart.com/ czy warto? Mam SVT tak 2 razy w miesiacu , kiedy indziej serce bije nieregularnie ale nigdy podczas tego drugiego nie moglem pojsc na ekg. Ablacji ani nie che miec ani sie do niej nie kwalifikuje gdyz SVT u mnie to max 160/min, mija samoczynnie do 2 godzin, czasami trzeba podac kroplowke. SVT tak w polowie przypadkow wg mnie to wynik napiecia nerwowego, widzac ze serce bije szybko (120 w spoczynku) nie panuje nad organizmen i nerwy powowduja przeskok w SVT - umiem ten przeskok odroznic gdyz pojawiaja sie wtedy objawy a potem potwierdza to pomiar na dyzurze. Wiekszosci SVT udaloby sie uniknac gdybym wiedzial ze tachykardie ktora mam jest zatokowa czy nie. Chcialbym takie urzadzenie sobie sprawdzic takze aby powrocic do treningow po dluzszej przerwie i zbadac je pod wzgledem podejmowania roznych form aktywnosci. Wiem ze takie urzadzenia nie zawsze dzialaja w 100% Czy ktos z was mial z nimi do czynienia? Koszt takiego urzadzenia jest dla mnie niewielkim wydatkiem