Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe zmiany rytmu serca (+ kołatanie) * zaburzenia wzrokowe w tym samym czasie

Gość BBB

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam 19 lat i od około 15 roku życia do 18 ćpałem dużo, często mocnych specyfików od marihuany, amfetaminy i jej pochodnych przez kodeine aż po LSD. Dodatkowo przed 15 rokiem życia byłem grubaskiem, teraz waże około 75kg także chyba dość spoko choć to tylko i wyłącznie zasługa braku apetytu po specyfikach (choć o suplementacji jako takiej, od płynów po magnez dbałem od pierwszego razu aż do ostatniego). Sęk w tym że przez cały ten czas (poza częstym wędrowaniem po mieście, właściwie to całymi dniami gdzieś sie szlajaliśmy [sił nie brakowało... wiadomo]) w ogóle nie miałem kontaktu ze sportem. Rok temu stopniowo zacząłem się pozbywać używek z mojego życia, finalnie rzuciłem nawet fajki i przestałem pić kawę, aktualnie tylko czasem wypije drinka. Wszystko wporzo poza tym że przy wysiłku albo krótkim brakiem oddechu (mam tu na myśli np. przeciąganie się, przy którym chwile się nie oddycha) serce zaczyna mi kołatać i przyśpiesza rytm bicia, w tym samym czasie mam wrażenie że to samo robi moje lewe oko, zdaje sobie sprawe że to raczej po prostu siła bicia serca i częstotliwość kołatania jest na tyle silna że odczuwam to również w oku, ale zaobserwowałem też (tylko w lewym oku) zaburzenia widzenia, ciężko mi je opisać, obraz jakby jest załamany na środku. Kiedyś, szczególnie po amfetaminach, a konkretniej amfetaminie przy pierwszym lepszym kucnięciu i wstaniu, robiło mi się ciemno przed oczami i kręciło mi się w głowie, to pewnie podobny objaw. Zgaduje że to wszystko ma związek z kardiologią dlatego chciałbym was zapytać - co mogę zrobić/co mi właściwie jest? Chciałem zaraz po rzuceniu twardych zacząć biegać ale słabo to wyszło bo przebiegłem się kawałek i jak powierzchnia pode mną zaczęła się wykrzywiać a Ja czułem się fatalnie - odpuściłem. Z lekarzem średnio bo mieszkam w UK, mógłbym w ostateczności do niego pójść choć kosztowało by mnie to sporo zachodu i wstydu (sam nie czuję się na tyle pewnie w jezyku angielskim żeby zrozumieć specyficzne lekarskie wywody) ale wolałem najpierw popytać na forach. Dodam tylko że odżywiam się fatalnie, co powinnienem jeść a czego unikać?

A, z góry dziękuje osobą które mają zamiar pisać że powinnienem to gdzieś zgłośić i napominać o tym że narkotyki to zło - wiem o tym doskonale, a do lekarza zgłoszę się tylko jeśli nie uda mi się uzyskać innego sposobu radzenia sobie z moimi problemami.

Kurde, zapomniałem - bardzo drży, dość często (3-5x dziennie) mi od jakiegoś czasu dolna powieka (mam nadzieje że wiecie co mam na myśli) tego lewego oka. Ma ktoś pomysł dlaczego? Magnez w niczym nie pomoga, niedoboru jako takiego też nie mam ogólnie powieki nie drżą, ręce też.