Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy w pozycji stojącej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od kilku dni mam zawroty głowy w pozycji stojącej, tzn. jak siedzę czy leżę jest OK ale jak wstanę i idę to mam zawroty, czuję się jakbym płynęła. Dodam, że mam napięty kark i barki, często uczucie zatykania uszu, np przy pochyleniu głowy do dołu, ciarki z tyłu głowy, skoki ciśnienia (ale z reguły mam niskie). Mam też lęki, np. podczas wyjścia do sklepu, spotkań. Ostatnio nie mam apetytu, mam też dodatkowe skurcze serca. Nie bardzo wiem co mi dolega, jakie zrobić badania czy jakie brać leki lub suplementy(biorę beto zk 25 na tachy.). Pomóżcie. Mam małe dziecko, muszę funkcjonować. Badanie tsh i krwi miałam półtora roku temu, było OK, holter w lutym OK, w lipcu 2014 błędnik w fazie kompensacji czy jakoś tak i niby też OK.

Dodam, że boli czasem głowa, gardło jakby ściśnięte, miewam mrowienia w rękach, bóle w klatce piersiowej i mam ostatnio ciągle spierzchnięte usta ale czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem ;-) zastanawiam się czy to wszystko to wina kręgosłupa, nerwów czy być może jakiejś tężyczki czy innego cholerstwa.