Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kucia w klatce piersowiej, lekki oddech

Zyzio123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jakiś czas temu w nocy mój puls wynosił 150/min ciśnienie 190/120 , miałem też objawy zmęczenia , mdlałem , nogi mi sie uginały, kręciło mi się w głowie oraz czułem jak mi po dłoniach mrówki chodziły , pojechałem z tym do szpitala , zrobili mi badania krwi(magnez, tsh i coś jeszcze już nie pamiętam , wyszło mi tylko że magnez niski , oraz miałem badania holterem , powiedzieli mi że tylko były pojedyncze skoki ciśnienia i pulsu i że nie ma się czym martwić , kazali mi brać magnez i majamil , biorę do tej pory, że to wszystko jest spowodowane tym że szybko się denerwuje i siłownią na którą chodzę dwa miesiące , mam 16lat i nie wiem co robić ;c, mdlenia , i wysoki puls ustąpiły , zawroty głowy mam czasami ale lekkie , mrowienie w dłoniach też znikły ,uginanie nóg też , ale codziennie wieczorem i czasami w dzień mam skrócony oddech taki słaby ;/ czuję się jakby mi coś szyję uciskało i nie mogę przez to normalnie oddychać , też jakieś trzy kulki mi się zrobiły na szyji po prawej stronie u góry zaraz pod głową , też odczuwam zmęczenie częste ,i mam kucia codziennie w okolicach serca , z 3/5 cm od mostka pod żebrami kucie i takie jakby lekkie skurcze , po lewej stronie klatki piersowej mam ciężej , Proszę o pomoc ponieważ boję się co mi się dzieje ;/ czasami mam też takie uczucie jakby mi serce przez chwile przestalo bić i wtedy zawsze sie bardzo pobadam w strach i mi zaczyna tak szybko

Mam podobnie tyle tylko, ze u mnie sie tak zrobilo przez przedawkowanie amfetaminy, pamietam wtedy nie spalem z 5 dni caly czas pod wyplywem amfy az 5 dnia jak usiadlem tak odrazu zrobnilo mi sie ciemno przed oczami i czulem jak serce wyskoczy mi zaraz z ramy. Problemy mam do dnia dzisiejszego chodz juz nie biore, wyniki wpozadku wszystko dobrze jedyne co to 2 razy podskoczylo mi sinienie i to wszystko, juz sam nie wiem czy to nerwica czy cos z sercem albo z glowa