Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość miminka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miminka

Witam! Od czterech dni miałam żółty katar i zatkany nos , dzisiaj rano postanowiłam że spróbuje to wysmarkać.Kiedy byłam w trakcie nagle puściła mi się wodnista wydzielina chusteczka byłam cała mokra troche jeszcze wyleciało kropel tej wodnistej jasno-żółtej wydzieliny. Wiem głupie pytanie ale nigdy tak nie miałam co to może być?

Pewnie odetkały się zatoki przynosowe.To dobrze,ze wylało się ,przynajmniej się opróżniły.Radze jeszcze robić inhalacje.Po nich na dwór nie wychodzić.Chodzić w czapce na czoło.Inhalacje: wode w garnku gorącą wstawić do zlewu,wsypac łyżkę soli i lyżke sody oczyszczonej i nakryć głowe ręcznikem niczym parasolem i nad garnkiem oddychac ,wdech ustami ,wydech nosem.Nie głęboko, tylko normalnie oddychać.To spowoduje rozrzedzenie się wydzieliny.I jej wydalenie.Można tez dla dezynfekcji wkładac sobie do jednej dziurki od nosa jeden ząbek czosnku (polskiego).Ząbek musi być oskrobany jak jabłko ,tzn. bez tej wierzchniej gładkeij powłoki, aby sok był na wierzchu.Dwoe godziny trzymać zabek w nosie, wyrzucić ,a potem to samo z drugim ząbkiem do drugiej dziurki. Czosnek zabija bakterie.