Gość qwerty123321 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam. Zażywam Beto Zk (metoprolol) na skurcze dodatkowe w dawce 1/2 tabl. na dobę. Mój problem polega na tym, że mam na nodze znamię, które być może będzie trzeba usunąć, a bez znieczulenia raczej się nie da. W ulotce leku jest napisane, że przyjmowanie znieczulenia w postaci lidokainy może powodować interakcje z metoprololem ale nie wiem czy to jest bezwzględnym przeciwwskazaniem. Nie wiem też czy używa się jakichś innych środków znieczulających, które nie kolidowałyby z Beto...Jak to właściwie jest z tym znieczuleniem i lekiem, który biorę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość qwerty1233212 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nikt nie odpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Po prostu zapytaj lekarza ,który będzie wycinał znamię .Być może nie przyjmiesz tabletki w tym dniu .A być może podana dawka będzie tak mała że nie ma żadnej interakcji z Beto ZK . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi