Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bol klatki pierciowej,i letki paraliz prawej strony twarzy,oraz calego ciala po prawej stronie

Gość Anna7708

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mieszkam w Anglli,pisze dlatego gdzie mieszkam bo muszę przyznać ze lekarze tu sa do bani...Opisze co mnie spotkało dwa dni temu,i bardzo proszę o doradzenie mi co mam zrobić i do kogo puść czyli lekarza,,,Rano wstałam i zmierzyłam ciśnienie krwi miałam 156/108 (biorę leki od półtora roku na nadciśnienie tętnicze ) czulam sie dobrze wiec pojechałam do pracy,ale gdy wyszłam z samochodu miałam bardzo silne zawroty głowy tak silny ze niemo glam złapać równowagi ,trwało to około 10 minut ,gdy ustąpiło ,zaczęła mi Mrowiec lewa ręka tak dziwnie potem ból klatki piersiowej ale po lewej stronie zaczol się ten ból dość mocny z bardzo gorącym rozlaniem ,nie wiem jak to opisać ,powtarzał sie co raz częściej,serce bilo tak szybko ze spociłam sie ,a zarazem było mi zimno,czułam jak mrowie je mi cialo cześć ciała lewej strony potem dziwne uczucie karku czułam jak puls bije mi do glowy poczułam ja delikatnie wszystko przechodzi mi po prawej części twarzy .Zawieźli mnie do domu ,gdy po 3 godzinach zobaczyłam sie w lusterku,moja prawa twarz opadła zdrętwiała lettko ,nawet dolna cześć ust mi zdrętwiała razem z broda,miałam problem pakniecia wody bo wylewała mi sie przez usta.Postanowiłam jechać do szpitala,czułam sie dziwnie miałam letko sparaliżowana prawa strone cala ciala ,nie moglam wymówić dobrze słowa tylko se pleniłam,bekotalam,Lekarze zrobili mi jakies 1 sekudowe badanie serca,pobrali mi krew,i kazdy lekarz pytal mnie o to samo co sie stalo mi..Potem stwierdzili uraz mozgu,Ale przez 10 godzin siedziałam na krzesle na poczekalni,Dopiero zrobili mi skan na glowe i przyszedl lekarz i powiedzial ze to nie wylew i moge isc do domu.Chce tu tez zaznaczyc ze mialam wysokie cisnienie 165/168 .Nadrugi dzien gdy wstalam z luzka moja prawa strona nadal byla opadnieta a dolna warga spuchnieta w kierunku prawej strony z leetkim sinieniem tak jagbym zjadla jagody,moja wymowa byla bekotana ,a moje cialo po prawej stronie troszke dretwiale tak ze duzy palec od stopy nie czulam go tylko mrowienie,palce po prawej stronie dloni troszke mam zdretwiale tak ze nie moge utrzymac kubka,nawet zauwarzylam ze muj chod jest inny tak jagbym ciagnela za soba prawa noge,nadodatek caly czas czuje sie zmeczona ,bez sil,mam zawroty glowy,czuje sie pijana,nadodatek caly czas bym spala juz przespalam 15 godzin,mam problem z wymowa i z mysleniem dluzej mysle jak chce o cos spytac naprzyklad zapomnalam co to sa okulary ....Bardzo prosze o pomoc gdzie mam sie zglosic ..Bo lekarz powiedział ze to moze byc migrena ,a ja wiem ze nie bo glowa wogule mnie nie boli i nie bolala w czesniej ....