Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bole glowy

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu mam dziwne bole glowy mianowicie bol albo bardziej bym powiedzial ucisk w skroniach (glownie w lewej) oraz bol z tylu glowy ktory zauwazylem, ze nasila sie jak naciskam kosc potyliczna. Do tego dochodza jakby drgania lub uciski zyl ktore trwaja doslownie do kilku sekund oraz uczucie wysokiego cisnienia w glowie w momencie kiedy np wjade na wyzsze pietro budynku co wydaje sie dziwne, bo nigdy czegos takiego nie doswiadczalem a gdy mierze swoje cisnienie tetnicze to mam nawet za niskie. Co to moze byc? Czekam na wizyte u neurologa ale moze ktos cos wie lub przechodzil juz przez cos takiego. Pozdrawiam

Najlepiej rezonans odcinka szyjnego kręgosłupa.W opisie okaże się co jest. Z tym do neurologa i na rehabilitację.Dobrze pokazać to dobremu fizjoterapeucie, takiemu, który zajmuje się terapia manualna.Byc może taka terapia będzie tu pomocna.To zależy od tego, co się dzieje w kręgosłupie. Musi być diagnoza, by mozna cos poradzić.Mnie np. Bardzo pomógł fizjoterapeuta, który obejrzał zdjęcie rtg szyjnego z boku i na wprost i opis. Odpowiednio ,,wyciągnął** mi głowe w góre i natąpiła natychmiastowa ulga.Chodziło o to, aby ,,oddalić** od siebie poszczególne części kręgosłupa.Zalecił jeszcze noszenie wkładek pod pięty 1cm.Takich miękkich [z wierzchu skóra, a pod spodem miękka gąbka]. Wtedy jest ,,amortyzacja** przy chodzeniu.A wczesniej był ,,łomot**-jakby jeden kręg walił o drugi. Bardzo przykre uczucie zmuszające klienta do powolnego i ostrożnego stąpania.O bieganiu nie było mowy. Teraz OK.